Επικοινωνία

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο dhmospargas@gmail.com

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Γιάγιας Ιωάννης : Ο Αντώνης Νάστας έχει όλα τα χαρακτηριστικά για να ηγηθεί του Δήμου Πάργας.


Φίλες και φίλοι,
Η συνένωση των Δήμων Φαναρίου και Πάργας είναι γεγονός. Στην νέα πραγματικότητα που ξημερώνει για τον τόπο καλούμαστε να αποφασίσουμε, με αίσθημα ευθύνης ποιος θα οδηγήσει το Νέο Δήμο Πάργας στην νέα εποχή.
Σε αυτή την κρίσιμη ώρα , στηρίζω την υποψηφιότητα του Αντώνη Νάστα και την «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ» για τον Δήμο Πάργας. Πιστεύω ότι είναι ο υποψήφιος που συγκεντρώνει όλα τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένας Δήμαρχος, ειδικά στο νέο αυτοδιοικητικό τοπίο που φέρνει η εφαρμογή του Νόμου "Καλλικράτης" και την απόδοση αυξημένων αρμοδιοτήτων στους δήμους.
Ο Αντώνης Νάστας έχει εμπειρία διοίκησης σε ένα μεγάλο δήμο με πολλές και σύνθετες ανάγκες, είναι μεθοδικός και οργανωτικός, θέτει στόχους και τους πετυχαίνει. Το έργο του στον Δήμο Φαναρίου και το όραμα του για τον νέο Δήμο Πάργας, αποτελούν εχέγγυα επιτυχίας. Η στήριξή μου προς το πρόσωπό του είναι αδιαπραγμάτευτη , είναι πέρα και πάνω από κόμματα και κομματικές σκοπιμότητες. Η εκλογή του στις 7 Νοέμβρη , θα προσφέρει τα μέγιστα στον Νέο Δήμο Πάργας.
Αγαπητέ Αντώνη Νάστα, θέτω τις υπηρεσίες μου στην διάθεση σου. Είμαι δίπλα σου στον αγώνα για την νίκη στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου. Είμαι μαζί σου για την πρόοδο και την ευημερία των πολιτών του Νέου Δήμου Πάργας.

Με τιμή,
Γιάγιας Ιωάννης

Θωμάς Πέτρου : "Συστρατεύομαι με τον Αντώνη Νάστα για έναν ισχυρό νέο δήμο Πάργας.


Φίλες και Φίλοι

Οι σημαντικές αλλαγές που επιφέρει η διοικητική μεταρρύθμιση του νομοσχεδίου Καλλικράτης σε κοινωνικοπολιτικό επίπεδο καθιστούν απαραίτητη την επιλογή ανθρώπων και συνδυασμών που θα επωμιστούν το βάρος της προώθησης και διεκπεραίωσης τοπικών θεμάτων. Ο νέος Δήμος όπως αυτός διαμορφώνεται με τον Καλλικράτη, μπορεί να γίνει φορέας ανάπτυξης ικανοποιώντας χρόνια αιτήματα των πολιτών που μέχρι τώρα δεν μπόρεσαν να βρουν λύσεις. Στην σημερνή εποχή χρειάζεται περισσότερο από ποτέ οι άνθρωποι που θα καθορίσουν την πορεία του τόπου προς το αύριο, να έχουν την ικανότητα να αξιοποιήσουν την ευκαιρία που παρέχεται μέσω της διοικητικής μεταρρύθμισης.


Στο πλαίσιο αυτό και ορμώμενος από την παραταξιακή μου συνείδηση αλλά πρώτα και πάνω απ'ολα από τους ανθρώπους που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους στην διάρκεια των χρόνων,τους απλούς και ανιδιοτελείς αγωνιστές της παράταξης που επί 36 χρόνια υπηρετώ,αποφασίσα να δώσω το παρών στην μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών για τον δήμο της Πάργας Η αποτελεσματική και ουσιαστική διαχείριση των θεμάτων του δήμου Φαναρίου από τον Αντώνη Νάστα αλλά και η εμπειρία που έχει αποκτήσει κατά την δημαρχιακή του θητεία τα προηγούμενα χρόνια,μπορόυν να εγγυηθούν την πορεία που θα ενώσει τους κατοίκους της Πάργας και του Φαναρίου με κοινό στόχο την ανάπτυξη και την πρόοδο του τόπου που βιώνουμε.Φίλε Αντώνη,συστρατεύομαι μαζί σου στον κοινό αγώνα των ιδεών και των ιδανικών μας, στον κοινό αγώνα για την βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας,στον κοινό αγώνα για έναν ισχυρό νέο δήμο Πάργας. Θέτω τον εαυτό μου στην διάθεση του συνδυασμού “Δημοτική Ενωτική Πορεία” και είμαι σίγουρος πως τόσο ο Αντώνης Νάστας όσο και τα στελέχη που θα αγωνιστούν, με μοναδικό κίνητρο να προσφέρουν στον τόπο, δίνουν τα εχέγγυα μιας αυριανής Δημοτικής Αρχής που θα υπηρετήσει τον τόπο, το μέλλον και την προοπτική του.


Με τιμή

Θωμάς Πέτρου

Δήλωση του κ. Μπαρκαμπά Παύλου



Καναλλάκι, 15-10-2010
Φίλες και φίλοι,
Στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου καλούμαστε να αναδείξουμε την πρώτη Δημοτική Αρχή του Νέου διευρυμένου Δήμου Πάργας. Καλούμαστε να αποφασίσουμε ποιος θα αναλάβει το δύσκολο έργο της οργάνωσης και λειτουργίας ενός μεγάλου Δήμου με πολλά χωριά, ενός Δήμου που διαθέτει ισχυρά πλεονεκτήματα σε όλους τους τομείς ανάπτυξης, με σημεία αιχμής το τουρισμό και την αγροτική παραγωγή.
Θεωρώ ότι η υποψηφιότητα που ξεχωρίζει είναι αυτή του Αντώνη Νάστα και της «Δημοτικής Ενωτικής Πορείας». Καλύπτει όλες τις προϋποθέσεις που χρειάζονται για να πάει ο Δήμος Πάργας μπροστά. Είναι οργανωτικός, μεθοδικός και μπορεί να ενώσει όλες τις δυνάμεις του τόπου.


Κατά τη διάρκεια της θητείας μας στον Δήμο Φαναρίου αποδείξαμε ότι μπορούμε να παράγουμε έργο. Αποκτήσαμε εμπειρία στην αντιμετώπιση των αναγκών της καθημερινότητας αλλά και στον προγραμματισμό για το μέλλον.
Γνωρίζοντας καλά ποιός είναι ο Αντώνης Νάστας και έχοντας ζυγίσει όλα τα δεδομένα και τις ευκαιρίες ανάπτυξης που παρουσιάζονται στην περιοχή μας, στηρίζω την υποψηφιότητα του. Συντάσσομαι μαζί του στην «Δημοτική Ενωτική Πορεία» για την νίκη στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.
Αντώνη Νάστα, στηρίζω την υποψηφιότητα σου και είμαι δίπλα σου στον αγώνα για την πρόοδο του Δήμου, για να φέρουμε στο προσκήνιο τις υγιείς δυνάμεις του τόπου μας, για να δώσουμε προοπτική ανάπτυξης στο Νέο Δήμο Πάργας.
Μπαρκαμπάς Παύλος,
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Φαναρίου

Κυριότεροι στόχοι στους τομείς Περιβάλλον – Τουρισμός – Αναψυχή

Η προσπάθειά μας συνεχίζεται: δημοσιεύουμε τους στόχους μας στους τομείς Περιβάλλον – Τουρισμός – Αναψυχή. Αναμένουμε την άποψή σας / τις προτάσεις σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση dhmospargas@gmail.com. Η συμμετοχή σας μας δίνει τη δύναμη να εδραιώσουμε το όραμα μας για τον Νέο Δήμο Πάργας.

  • Εγκατάσταση Ηλεκτρολυτικής Επεξεργασίας Λυμάτων Καναλακίου – Αμμουδιάς, με υποθαλάσσιο αγωγό διάθεσης
  • Κατασκευή Ποδηλατοδρόμου από την Αμμουδιά έως την Γλυκή και περιμετρικά της λίμνης στο Μορφάτι σε συνεργασία με το Δήμο Μαργαριτίου
  • Εφαρμογή μελέτης ανακατασκευής και ανάδειξης Κάστρου στο νησάκι της Πάργας
  • Αναδάσωση αναχώματος και ευρύτερης περιοχής Αμμουδιάς (για την προστασία του οικισμού από την μετακίνηση κουνουπιών και την αισθητική και υγιεινή αναβάθμιση του ελώδους χώρου που εφάπτεται του οικισμού της Αμμουδιάς)
  • Εκτροπή περιμετρικού ρέματος Αμμουδιάς στη μικροσήραγγα
  • Κατασκευή κόμβου εισόδου από την Ε.Ο. Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας στην Βαλανιδορράχη και τα παράλια (Αλωνάκι – Αμώνι – Σκάλα – Κερέντζα)
  • Μελέτη και κατασκευή μονάδας βιολογικού καθαρισμού στην παραλία της Λούτσας
  • Ανάπλαση Παραλιακού Μετώπου Αμμουδιάς - Δημιουργία θέσεων παρκινγκ - Διαμόρφωση χώρων αναψυχής (κιόσκια, παγκάκια) - Κατασκευή γηπέδου μπάσκετ - Επένδυση με φυσική πέτρα πεζόδρομου φράγματος εκβολών Αχέροντα
  • Ανάπλαση Κεντρικής Πλατείας Αμμουδιάς και πλατείας Παλαιού Δημοτικού Σχολείου (Δενδροφύτευση,κατασκευή γηπέδου τένις, επένδυση με φυσική πέτρα)


  • Ανάπλαση Κοινόχρηστων χώρων και πλατειών ορεινού όγκου (Άνω και Κάτω Σκαφιδωτή, Κορυφούλα, Αηδονιά, Βαλανιδούσα, Δεσποτικά)
  • Κατασκευή των απαραίτητων υποδομών στις παραλίες της Πάργας ώστε να αποκτήσουν μπλε σημαίες
  • Βελτίωση πρόσβασης και ανάδειξη των παραλιών του Τ.Δ. Αγιάς, ένταξή τους στο πλαίσιο τουριστικής ανάπτυξης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού
  • Κατασκευή τουριστικού portal Δήμου Πάργας με πλήρη καταγραφή αξιοθέατων, παραλιών, χώρων αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, υπηρεσιών, τουριστικών και ιστορικών διαδρομών, σημείων εναλλακτικού τουρισμού σε ψηφιακό χάρτη, ενημέρωση και παροχή πληροφοριών και υπηρεσιών σε δημότες, επισκέπτες και επιχειρήσεις
  • Σήμανση – ανάδειξη τουριστικών & ορειβατικών διαδρομών
  • Ανάπλαση οδού Πατατούκου – Δημουλίτσα στην Πάργα (περιοχή Τουρκοπάζαρο)
  • Κατασκευή έργου προστασίας στην περιοχή Κρέμασμα της Πάργας (από Κάστρο προς Βάλτο)

  • Πάργα: άμεση βελτίωση πλακόστρωτου στην αγορά
  • Σήμανση αξιοθέατων και επιχειρήσεων με κεντρικές πινακίδες
  • Μετατροπή του λιμανιού της Πάργας ούτως ώστε να καταστεί δυνατός ο ελλιμενισμός σκαφών αναψυχής
  • Διαφημιστική προβολή του Δήμου σε έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, συμμετοχή σε εκθέσεις τουρισμού
  • Ανακατασκευή ή δημιουργία παιδικών χαρών στα διαμερίσματα του Δήμου (Δημοτικό Σχολείο Πάργας, Αγιά, Μεσοπόταμο, Σταυροχώρι, Κορώνη, Βουβοπόταμο)
  • Δενδροφύτευση πλαγιάς από Αγιά προς θέση «Γκιάφιζα»
  • Ανάπλαση πλατείας παλαιού δημοτικού σχολείου Βαλανιδορράχης
  • Αξιοποίηση Δημοτικής Έκτασης στον Βουβοπόταμο (μελέτη ανάπλασης, χώροι άθλησης, παρκινγκ)
  • Αξιοποίηση και ανάδειξη καταρράκτη Ανθούσας

Ο κ. Παπαχριστοδούλου Ιωάννης στηρίζει Αντώνη Νάστα

Αγαπητοί συμπολίτες, αγαπητές συμπολίτισσες,

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, ήμαστε μάρτυρες μιας μεγάλης αλλαγής στο Φανάρι. Είδαμε τον Δήμο μας να πρωταγωνιστεί, να έχει λόγο στις εξελίξεις. Βιώσαμε πάγια αιτήματα όλων μας να γίνονται πραγματικότητα, όπως να ανοίγει κατάστημα Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας, να κατασκευάζεται – επιτέλους – ο αναγκαίος οδικός άξονας από την Εθνική Οδό στο Καναλλάκι, να δίνεται λύση στα συχνά προβλήματα υδροδότησης που παρουσιάζονταν σε όλους τους οικισμούς.

Γνωρίζουμε ότι οι δυνατότητες του Δήμου μας δεν είναι απεριόριστες. Το γεγονός αυτό αυξάνει την αξία του έργου που έχει συντελεστεί, καθώς δείχνει την υπερπροσπάθεια και το διαρκές ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής για τα προβλήματα των συμπολιτών μας. Υπερπροσπάθεια, που για πρώτη φορά οδήγησε άλλες περιοχές της Ηπείρου να εκφέρουν θετικά σχόλια για το Φανάρι.


Εχθρός του καλού όμως είναι το καλύτερο. Τάσσομαι λοιπόν ανοιχτά στο πλευρό του Αντώνη Νάστα, η δυναμική του έργου του οποίου έχει δημιουργήσει υψηλές προσδοκίες για το μέλλον. Αγαπητέ Αντώνη, μαζί θα αγωνιστούμε για τον νέο ενιαίο Δήμο Πάργας, με τον ίδιο ζήλο και την ίδια προσήλωση και είμαι βέβαιος, ότι αυτή τη φορά θα πετύχουμε ακόμα περισσότερα.

Με τιμή,
Παπαχριστοδούλου Ιωάννης
Μαθηματικός – Καθηγητής Πληροφορικής
Ταμίας Συλλόγου Πολυτέκνων Νομού Πρέβεζας