Επικοινωνία

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο dhmospargas@gmail.com

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Απάντηση σε δημοσίευμα που αναρτήθηκε από το γραφείο τύπου του Υποψηφίου Δημάρχου Πάργας κ. Λιόλιου από 24-10-2010

Σε σχέση με δημοσίευμα που αναρτήθηκε από το γραφείο τύπου του Υποψηφίου Δημάρχου Πάργας κ. Λιόλιου, από 24-10-2010, είμαστε υποχρεωμένοι να απαντήσουμε και να καυτηριάσουμε τις «γκεμπελίστικες» μεθόδους είτε του κ. Λιόλιου προσωπικά, είτε των ατόμων που απαρτίζουν το γραφείο τύπου του συνδυασμού του.

- Μπορείτε κ. Λιόλιο να στοιχειοθετήσετε την καταγγελία σας, ότι ο συνδυασμός του κ. Νάστα, επιδίδεται σε μικρορουσφέτια, ταξίματα για διορισμούς και ψεύτικες υποσχέσεις; Αν δεν μπορείτε, είστε λαοπλάνος, δημοκόπος ή κοινός συκοφάντης. Εξ ιδίων, κ. Λιόλιο, κρίνετε τα αλλότρια;

- Εγγυηθήκατε το αυτοδιοίκητο της Πάργας, κ. Λιόλιο. Να υποθέσουμε ότι θα κινήσετε διαδικασία απένταξης της Πάργας από τον Νέο «Καλλικρατικό» Δήμο. Αν ναι, να το πείτε ευθέως και στον λαό, αλλά και στα προβεβλημένα και μεγαλοσχήμονα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στον Νομό Πρέβεζας, τα οποία κινητοποιήθηκαν και συμμετείχαν στα εγκαίνια του προεκλογικού σας γραφείου (προς δόξαν της ακηδεμόνευτης Αυτοδιοίκησης την οποία ευαγγελίζεστε κ. Λιόλιο).

- Δεσμευτήκατε κ. Λιόλιο ότι δεν θα επιτρέψετε να βάλει κανείς χέρι στο Δημοτικό ταμείο, αν εκλεγείτε Δήμαρχος. Ώστε γνωρίζετε κ. Λιόλιο, ότι κάποιοι, ενδεχομένως συνεργάτες σας, έχουν την πρόθεση αυτή, να «βάλουν» το χέρι τους στο ταμείο; Αυτό, είναι ο λόγος της συμμετοχής τους στα κοινά; Εμφορούνται από την ιδέα ότι το «ταμείο του Πατισάχ είναι θάλασσα και όποιος δεν τρώει από αυτό είναι χοίρος»; Σας τους χαρίζουμε λοιπόν. Αν εννοείτε όμως ότι κάποιος ή κάποιοι έχουν βάλει το χέρι τους στο ταμείο, είστε και υποχρεωμένος έναντι του λαού και έναντι του Νόμου να το καταγγείλετε ευθαρσώς και αποδεδειγμένως. Αν δεν το κάνετε, είτε είστε ψεύτης είτε συνένοχος, εφόσον γνωρίζετε και αποκρύπτετε, έκνομες πράξεις.

- Διαλέξτε λοιπόν κ. Λιόλιο τι είστε και απαντήστε. Ζητούμε συγγνώμη, από τους αναγνώστες, για το ακραίο ύφος αλλά ο κ. Λιόλιος μας οδήγησε με τα γραφόμενά του, στα οποία βέβαια ακόμη δεν έχουμε δει τις προγραμματικές του δηλώσεις για τον νέο Δήμο Πάργας.

Επίσκεψη σε Λιβαδάρι, Αγία Κυριακή και Ανθούσα

Πρώτος σταθμός της περιοδείας του Αντώνη Νάστα την Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010 ήταν το Λιβαδάρι, όπου στο καφενείο του χωριού τον υποδέχτηκαν οι κάτοικοι του οικισμού. Στην καθιερωμένη συζήτηση, ο Υποψήφιος Δήμαρχος άκουσε με προσοχή τα αιτήματά τους, αιτήματα απλά, όπως η σύνδεση της καινούριας δεξαμενής και ο ηλεκτροφωτισμός δρόμων σε σπίτια. Παρουσίασε τους υποψηφίους, οι οποίοι έγιναν δεκτοί με χειροκροτήματα και αναχώρησε προς τον οικισμό της Αγίας Κυριακής, όπου ήδη οι κάτοικοι του χωριού ήταν συγκεντρωμένοι σε κεντρικό καφενείο.

Στην Αγία Κυριακή έγινε δεκτός με ενθουσιασμό, καθώς ήδη οι ντόπιοι γνώριζαν το έργο που έχει επιτελέσει στον Δήμο Φαναρίου και την προεργασία που έχει γίνει από το επιτελείο του κ. Νάστα, στην καταγραφή των αναγκών του οικισμού της Αγίας Κυριακής. Τον λόγο πήραν αρκετοί κάτοικοι του χωριού, εξαίροντας το έργο του Δημάρχου και αναφερόμενοι σε βασικά ζητούμενα για τον οικισμό τη νέα τετραετία, όπως η επέκταση του οικισμού, ο ηλεκτροφωτισμός εντός του οικισμού και η μεταφορά του νεκροταφείου.

Τελικός σταθμός της περιοδείας, η πανέμορφη Ανθούσα, όπου οι Υποψήφιοι και ο κ. Νάστας έμειναν έκπληκτοι από τον κόσμο που τους περίμενε. Αφού περπάτησαν και χαιρέτισαν κατοίκους και καταστηματάρχες, επισκέφτηκαν κεντρικό καφενείο όπου και επακολούθησε ομιλία του Δημάρχου. Μεταξύ άλλων, ζήτησε από τους κατοίκους να διαβάσουν το φυλλάδιο με τα έργα και τους στόχους που έχουν τεθεί, ενώ στη συνέχεια έγινε κουβέντα για τις ανάγκες και τα προβλήματα στην Ανθούσα. Βασικά θέματα για τον οικισμό είναι η πρόσβαση στις παραλίες, η ανάδειξη του καταρράκτη της Ανθούσας, η εξεύρεση λύσης για την απομάκρυνση απορριμμάτων με σημαντικό όγκο που αποτελεί πρόβλημα, μετά και το κλείσιμο των χώρων ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων.

Η παρουσίαση των Υποψηφίων έγινε δεκτή με ενθουσιασμό, ως αναγνώριση της αξίας τους και της προσφοράς τους. Η βραδιά έκλεισε με την υπενθύμιση του Υποψηφίου Δημάρχου κ. Νάστα, πως με την ψήφο του ο καθένας και όλοι μαζί καθορίζουμε την τύχη του τόπου μας, επιλέγοντας εκείνους που έχουν επίγνωση της ευθύνης και γνωρίζουν πώς να πετύχουν το μέγιστο όφελος για τον τόπο.