Επικοινωνία

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο dhmospargas@gmail.com

Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Μήνυμα νίκης από το Καναλλάκι

Μήνυμα ελπίδας για το αύριο, μήνυμα νίκης έστειλε το απόγευμα της Παρασκευής ο Υποψήφιος Δήμαρχος Πάργας Αντώνης Νάστας από το Καναλλάκι, με πυξίδα το έργο και το όραμά του για τον τόπο.

Με μια μεγαλειώδη συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία του Καναλλακίου, συγκέντρωση χωρίς προηγούμενο όπου πλήθος κόσμου κατέκλυσε την πλατεία, δόθηκε το έναυσμα της νικηφόρου πορείας προς τις κάλπες για τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.

Ο Δήμαρχος Φαναρίου και Υποψήφιος Δήμαρχος Πάργας αναφέρθηκε για το Καναλλάκι, ως μια πόλη που παρότι είχε τις δυνατότητες και τις προϋποθέσεις, έβλεπε τις ευκαιρίες ανάπτυξης να περνούν και να χάνονται. Αυτό είχε ως συνέπεια το Καναλλάκι να μένει στο περιθώριο και τα Ευρωπαϊκά Κονδύλια, να περνούν απαρατήρητα από την τότε Δημοτική Αρχή.

«Σήμερα όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει. Και έχουν αλλάξει γιατί εμείς τα αλλάξαμε», τόνισε ο κ. Νάστας.

Αναφερόμενος στα επιτεύγματα της Δημοτικής Αρχής, υπενθύμισε πως ο Δήμος Φαναρίου ήταν ο πρώτος Καποδιστριακός Δήμος στην Ήπειρο που οργάνωσε, στελέχωσε και πιστοποίησε τις υπηρεσίες του για έργα του ΕΣΠΑ. Άνοιξε έτσι την πόρτα των Ευρωπαϊκών Κονδυλίων, με τα οποία χρηματοδότησε την Σύνδεση του Καναλλακίου με την Εθνική Οδό Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας, έργο αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Ταυτόχρονα η πιστοποίηση των Υπηρεσιών του Δήμου οδήγησε στην ύπαρξη τριών Δήμων στον Νομό της Πρέβεζας και όχι δύο, όπως κάποιοι ήθελαν.

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος αναφέρθηκε στα αιτήματα της κοινωνίας για τα οποία αγωνίστηκε και τα οποία πέτυχε, όπως την ίδρυση της Εφορίας στο Καναλλάκι. Αναφέρθηκε σε αυτά που έχουν μπει σε πορεία υλοποίησης, όπως η ανέγερση 100 εργατικών κατοικιών και σχολικού συγκροτήματος στο Καναλλάκι και η αξιοποίηση του χώρου της παλιάς Μαθητικής Εστίας Καναλλακίου, η χρήση της οποίας παραχωρήθηκε στον Δήμο από το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας. Δεσμεύτηκε για τα αιτήματα για τα οποία θα αγωνιστεί, όπως η ίδρυση καταστήματος ΟΑΕΔ στον Δήμο Πάργας.

Εκ των πραγμάτων ο Υποψήφιος Δήμαρχος Πάργας έκανε μακροσκελή αναφορά στο έργο που επιτελέστηκε κατά την διάρκεια της θητείας του, με κυριότερες αναφορές στα εξής:
- Την αντικατάσταση των επικίνδυνων αγωγών αμιάντου σε όλα τα τοπικά διαμερίσματα και το Καναλλάκι
- Την κατασκευή δεξαμενής με νέα γεώτρηση στο Καναλλάκι και την κατασκευή παιδικής χαράς
- Την επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος στο Καναλλάκι με τη μονοδρόμηση του κεντρικού δρόμου και τη μίσθωση χώρων στάθμευσης γύρω από το κέντρο
- Τον εξοπλισμό του Δήμου με όλα τα απαραίτητα μηχανήματα έργων
- Την υποστήριξη αγροτών και κτηνοτρόφων με διανοίξεις, καθαρισμούς και χαλικοστρώσεις αγροτικών δρόμων, με την επέκταση των δικτύων ύδρευσης και ρεύματος στις σταυλικές εγκαταστάσεις, με την επισκευή ομβροδεξαμενών και την τσιμεντόστρωση δύσβατων αγροτικών δρόμων
- Την σταδιακή εφαρμογή του σχεδίου πόλεως Καναλλακίου

Ξεχωριστή αναφορά έκανε στις μελέτες που έχει προετοιμάσει η Δημοτική Αρχή και οι οποίες θα μετατρέψουν το Καναλλάκι σε μια σύγχρονη πόλη:
- Τη μελέτη ανάπλασης του Κεντρικού Άξονα του Καναλλακίου
- Την μελέτη της Περιμετρικής Οδού, η οποία πλέον είναι ώριμη για ένταξη στο ΕΣΠΑ και θα ανακουφίσει την πόλη από τον κυκλοφοριακό φόρτο
- Την ανάπλαση του επαρχιακού δρόμου Καναλλάκι – Καστρί, ώστε η είσοδος του Καναλλακίου να αποκτήσει πεζόδρομο, ποδηλατόδρομο και παράδρομο για τα καταστήματα
- Τη μελέτη του μεγάλου ποδηλατοδρόμου από τις πηγές του Αχέροντα έως τις εκβολές του στην Αμμουδιά
- Τις μελέτες των Εγκαταστάσεων Ηλεκτρολυτικής Επεξεργασίας Λυμάτων Καναλλακίου και Αμμουδιάς, για τις οποίες απομένει ο καθορισμός του τελικού αποδέκτη. Δύο έργα με τα οποία θα προστατευτεί αποτελεσματικά ο Αχέροντας ποταμός.
- Την απευθείας σύνδεση του Καναλλακίου μέσω κόμβου στην Κορώνη, με τον δρόμο που θα συνδέσει την Εγνατία με την παραλιακή Εθνική Οδό. Σύνδεση που εντάχθηκε στη μελέτη της Περιφέρειας Ηπείρου με παρέμβαση του Δήμου Φαναρίου.

Δεσμεύτηκε για τρία πολύ σημαντικά ζητήματα:
- την ανέγερση κτιρίου στέγασης του ΚΑΠΗ
- την ίδρυση Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης, ώστε να αναβαθμιστεί η λειτουργία των λειτουργιών ύδρευσης και αποχέτευσης αλλά και η εσωτερική λειτουργία του Δήμου
- την οριστική επίλυση του προβλήματος με τις ελάχιστες αποστάσεις των σταυλικών εγκαταστάσεων από τους οικισμούς, με την τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου.

Ο κ. Νάστας ζήτησε από τους Δημότες να μην θεωρούν αυτονόητα τα όσα έχει πετύχει η Δημοτική Αρχή. Είναι προϊόν εμπειρίας διοίκησης και σκληρής προσπάθειας, ασταμάτητης δουλειάς.

Ανέφερε πως στο κρίσιμο σταυροδρόμι που βρισκόμαστε, λόγω της οικονομικής κρίσης της χώρας, χρειάζεται εμπειρία, στρατηγικός σχεδιασμός και υπεύθυνη, ομαδική δουλειά, ώστε να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος στο κυνήγι των πόρων του ΕΣΠΑ, το οποίο έχει ορίζοντα το 2013.

Ο κ. Νάστας εμπιστεύτηκε την κρίση και τη βούληση των πολιτών για τη συνέχιση και ολοκλήρωση του έργου που έχει ξεκινήσει. Έργου που θα οδηγήσει στην αύξηση της αξίας του τόπου, στην ανάπτυξη και την ευημερία. Βούληση η οποία αποδείχθηκε περίτρανα από το συγκλονιστικό, το δυναμικό παρών που έδωσαν στην συγκέντρωση, το οποίο αποτελεί και τον προάγγελο της νίκης.