Επικοινωνία

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο dhmospargas@gmail.com

Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Επίσκεψη του Αντώνη Νάστα στην Χόχλα, την Τσουκνίδα, την Κηφισιά και τη Βαλανιδορράχη

Πρώτος σταθμός της περιοδείας του υποψηφίου δημάρχου Πάργας κ. Νάστα και των συνεργατών του ήταν η Χόχλα, όπου τον κ. Νάστα υποδέχτηκαν με ιδιαίτερη θέρμη, οι κάτοικοι του χωριού και οι τοπικοί φορείς.

Ο Αντώνης Νάστας αναφέρθηκε στα έργα του Δήμου στην διάρκεια της θητείας του και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο μεγάλο έργο της Σύνδεσης του Καναλλακίου με την Εθνική Οδό Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας και τα πολλαπλά οφέλη που έχει, όχι μόνο για το Καναλλάκι αλλά συνολικά για το Δήμο.

«Μας άνοιξε τον δρόμο για την διεκδίκηση σημαντικών κονδυλίων από το ΕΣΠΑ», ενώ τόνισε πως μακροπρόθεσμα τα αποτελέσματα του έργου θα είναι ορατά όχι μόνο στις μετακινήσεις αλλά και σε όλους τους τομείς της ζωής των κατοίκων του χωριού.

Αναφερόμενος στο τι έκανε ο Δήμος για την Χόχλα και το Κουκούλι , ο κύριος Νάστας τόνισε χαρακτηριστικά πως «μετά από πάρα πολλά χρόνια το Κουκούλι, ένα χωριό το οποίο είναι μέσα στην καρδιά μου, απέκτησε γεώτρηση, δεξαμενή και δίκτυο ύδρευσης».

Αναφέρθηκε στις προσπάθειες συντήρησης και βελτίωσης των δρόμων από την Χόχλα στο Κουκούλι αλλά και από την Λούτσα στο Κουκούλι, τονίζοντας πως και σήμερα ακόμα τα μηχανήματα του Δήμου είναι στην περιοχή και εργάζονται για να συντηρήσουν των δρόμο και έκανε αναφορά στα έργα τα οποία έγιναν για την βελτίωση της καθημερινότητας και της βελτίωσης της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Χόχλας.

Αφουγκραζόμενος τις αγωνίες των κατοίκων για το θέμα της οδικής σύνδεσης του Κουκουλίου με την Χόχλας, κ. Νάστας υποσχέθηκε πως θα ενταθούν οι προσπάθειες του Δήμου για την άμεση βελτίωση του υπάρχοντος δρόμου, τονίζοντας παράλληλα πως υπάρχουν μελέτες για την οδική σύνδεση του Κουκουλίου με την Χόχλα, την Λούτσα και τον Βράχο, για τις οποίες θα επιδιώξει την άμεση προώθηση τους και την εξεύρεση χρηματοδότησης για την υλοποίηση τους.

Στην συνέχεια της περιοδείας του ο κ. Νάστας επισκέφθηκε την Τσουκνίδα και την Κηφισιά, χαιρέτησε τους παρευρισκομένους κατοίκους και καταστηματάρχες και τους κάλεσε να παρευρεθούν στην ομιλία του στην Βαλανιδορράχη για να ακούσουν τι έχει να πει για αυτά που προγραμματίζει μαζί με τους συνεργάτες του και τους υποψηφίους της «ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ» και αφορούν το μέλλον της Βαλανιδορράχης και της Τσουκνίδας.

Στην ομιλία του , την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου, ο υποψήφιος δήμαρχος Πάργας αναφέρθηκε στο έργο που επιτελέστηκε κατά τη διάρκεια της θητείας του, το οποίο χαρακτήρισε σημαντικό και πρωτόγνωρο για τον Δήμο Φαναρίου, τονίζοντας πως «Πριν τέσσερα χρόνια πήρα μαζί με τους συνεργάτες μου έναν Δήμο χωρίς όραμα, με πολλά προβλήματα, χωρίς εξοπλισμό, χωρίς μελέτες και με πολλές υποχρεώσεις. Αγωνιστήκαμε με μεθοδικότητα και αποφασιστικότητα και με σωστή διαχείριση καταφέραμε να μιλάμε σήμερα για έναν Δήμο πρωταγωνιστή. Έναν Δήμο που δεν χρωστάει ούτε ένα ΕΥΡΩ».

Ο κ. Νάστας αναφέρθηκε στα όσα έγιναν κατά την διάρκεια της πρώτης θητείας του και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην Μελέτη Πολεοδόμησης του οικισμού της Τσουκνίδας. «Μια πολύ σημαντική μελέτη η οποία προχωράει κανονικά, κάποιοι όμως φαίνεται πως το ξεχνούν και ζητούν πεισματικά την πολεοδόμηση του οικισμού της Τσουκνίδας», ανέφερε χαρακτηριστικά και τόνισε πως «μόλις ολοκληρωθεί η μελέτη θα προχωρήσουμε τις διαδικασίες για το μοίρασμα των οικοπέδων στους δικαιούχους για να καλυφθούν οι οικιστικές ανάγκες».

Παράλληλα δεσμεύθηκε για την διαπλάτυνση και ασφαλτόστρωση των ήδη υπαρχόντων δρόμων και στην κατασκευή παιδικής χαράς για να δοθεί μια συνολική οικιστική λύση στον οικισμό της Τσουκνίδας.

Κλείνοντας την αναφορά για την δράση του Δήμου στην τετραετία που πέρασε ο κ. Νάστας τόνισε πως «Σίγουρα μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερα» και ξεκίνησε την παρουσίαση του πλάνου της «ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ» για την ανάπτυξη και την ανάδειξη της Βαλανιδορράχης.

Αναλύοντας τους στόχους που έχουν τεθεί και τους οποίους όπως τόνισε χαρακτηριστικά «τους έχουμε μελετήσει και επεξεργαστεί με μεθοδικότητα από την αρχή σχεδόν της θητείας μας», ο κ. Νάστας έκανε αναφορά σε έξι βασικούς στόχους. Συνοπτικά οι στόχοι που παρουσίασε ο κ. Νάστας :

1) Η αξιοποίηση των παραλιών Κερέντζας, Σκάλας, Αλωνάκι και Αμώνι, για τις οποίες θα υπάρξει μέριμνα για τον καθαρισμό και την προστασία τους με τα μηχανήματα του Δήμου και άμεση υλοποίηση της – έτοιμης - μελέτης που αφορά την ασφαλτόστρωση του παραλιακού δρόμου Αμόνι – Κερέντζα, την ασφαλτόστρωση του δρόμου Γλύφα – Κερέντζα, του περιφερειακού δρόμου Γλύφα – Γήπεδο και των χώρων στάθμευσης στο Αλωνάκι και στην Σκάλα.

2) Η δημιουργία, σε συνεργασία με την αιρετή Περιφέρεια Ηπείρου και στα πλαίσια βελτίωσης, της Εθνικής Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας, στο τμήμα από Πάργα μέχρι Αχέροντα, ανισόπεδου κόμβου εισόδου από την Εθνική Οδό προς την Βαλανιδορράχη και τις παραλίες.

3) Η Ανάπλαση και η μετατροπή του παλιού πέτρινου δημοτικού σχολείου σε λαογραφικό μουσείο και παράλληλη ανάπλαση της πλατείας του. Για το συγκεκριμένο έργο ο κ. Νάστας ανέφερε πως «μας κατηγόρησαν πως σταματήσαμε της εργασίες στο παλιό δημοτικό. Ναι τις σταματήσαμε, γιατί με 10.000 ΕΥΡΩ, δεν θα κάναμε απολύτως τίποτα. Αντίθετα εμείς χρηματοδοτήσαμε με το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ και έχουμε σήμερα, έτοιμη μελέτη για την δημιουργία Λαογραφικού Μουσείου, Υπαίθριου Αμφιθεάτρου, Παιδικής Χαράς και χώρου αναψυχής. Με προϋπολογισμό έργου 180.000 ΕΥΡΩ η οποία τώρα που ξεκινάει το πρόγραμμα LEADER θα υποβληθεί αίτημα για χρηματοδότηση του έργου.»

4) Η πολεοδόμηση της περιοχής που προβλέπετε από το Γ.Π.Σ. για Β’ κατοικία στις Χωραφίες, για την οποία άμεσα θα γίνει προκήρυξη και ανάθεση μελέτης για την πολεοδόμηση της Χωραφιάς. Ένα σημαντικό έργο που θα δώσει μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης στο χωριό και μελλοντικά θα το καταστήσει κύριο παραθεριστικό προορισμό.

5) Πέμπτος στόχος, η δημιουργία οργανωμένου Κάμπινγκ στην Κερέντζα (στην περιοχή που προβλέπεται από το ΓΠΣ) και όλων των απαιτούμενων υποδομών, (ηλεκτροφωτισμός, δρόμος , ύδρευση) για την λειτουργία του, δημιουργώντας έτσι νέες θέσεις εργασίες για τους νέους του χωριού και θα συμβάλλοντας αποφασιστικά στην βελτίωση της εικόνας των παραλιών. Παράλληλα με την δημιουργία του Κάμπινγκ θα επιδιωχθεί η νομιμοποίηση και βελτίωση του ήδη υπάρχοντος αλιευτικού καταφυγίου στην Κερέντζα, έτσι ώστε να δοθεί μια πολύπλευρη και συνολική λύση για την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

6) Τελευταίος στόχος για τον οποίο ο κ. Νάστας δεσμεύθηκε προσωπικά για την επίτευξη του, έχει να κάνει με τον αναδασμό του Βαθυπέδου της Βαλανιδορράχης και την απόδοση στους δικαιούχους 1400 στρεμμάτων του Δημοσίου για την γεωργική αποκατάσταση τους. Για το συγκεκριμένο θέμα ο κ. Νάστας ανέφερε πως «σε συνεργασία με ανθρώπους από την Βαλανιδορράχη και με δική μου παρέμβαση στον τότε υπουργό Αντώνη Μπέζα, καταφέραμε να παραχωρηθούν 1400 στρέμματα του Δημοσίου για την αποκατάσταση των ακτημόνων και πολύ σύντομα θα προχωρήσουμε στην ολοκλήρωση του αναδασμού για να μοιραστούν τα χωράφια στους δικαιούχους».

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Νάστας τόνισε πως όλα όσα ανέφερε για την ανάπτυξη και την ανάδειξη της Βαλανιδορράχης είναι προτάσεις ρεαλιστικές και όχι λόγια του αέρα και δεσμεύθηκε απέναντι στους κατοίκους της Βαλανιδορράχης, πως θα γίνουν έργο για την ανάπτυξη και την πρόοδο της Βαλανιδορράχης. Τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «Όλοι Μαζί μπορούμε να πάμε τον τόπο μας μπροστά. Όλοι μαζί μπορούμε να οδηγήσουμε την Βαλανιδορράχη μπροστά στην πρόοδο και την ανάπτυξη».

Επίσκεψη στα Μουζακαίικα και την Κλεισούρα

Τα Μουζακαίικα και την Κλεισούρα επισκέφτηκε το Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010 ο Υποψήφιος Δήμαρχος Πάργας , Αντώνης Νάστας. Στην ομιλία που ακολούθησε, σε κεντρικό καφενείο του οικισμού, ο κ. Νάστας αναφέρθηκε εν συντομία στα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής. Αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στην πιστοποίηση για έργα του ΕΣΠΑ, που πρώτος έλαβε ο Δήμος Φαναρίου στην Ήπειρο και η οποία, είχε πολλαπλά οφέλη για τον Δήμο. Το κυριότερο όφελος βέβαια, είναι η δυνατότητα που απέκτησε ο Δήμος να διεκδικεί και να απορροφά κοινοτικά κονδύλια, δυνατότητα που δεν είχαν διεκδικήσει οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές.

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στα όσα έκανε η Δημοτική Αρχή στα Μουζακαίικα και την Κλεισούρα, με κυριότερο έργο την ύδρευσή του οικισμού από το Σκεπαστό, ένα έργο αξίας 200.000 ευρώ, αλλά και μικρότερα έργα, όπως το κλείσιμο της χωματερής της Κλεισούρας και οι χαλικοστρώσεις σε αγροτικούς δρόμους που έγιναν με τα μηχανήματα του Δήμου.

Η προσοχή των δημοτών φυσικά επικεντρώθηκε στην καταγραφή των αναγκών του οικισμού και το πρόγραμμα του Υποψηφίου Δημάρχου. Δύο βασικές ανάγκες, για τις οποίες δεσμεύτηκε ο κ. Νάστας, είναι η κατασκευή καινούριας δεξαμενής και ο ηλεκτροφωτισμός του κεντρικού δρόμου και προς την εκκλησία της Ανάληψης. Ειδικά η κατασκευή καινούριας δεξαμενής ήταν απαίτηση του κόσμου που είχε συγκεντρωθεί, για την οποία ο κ. Νάστας ανέφερε ότι αποτελεί πρώτη προτεραιότητα στη νέα προγραμματική περίοδο.

Η συνάντηση έκλεισε με παρουσίαση των Υποψηφίων του γενικού ψηφοδελτίου αλλά και των Υποψηφίων για το Τοπικό Συμβούλιο, οι οποίοι έγιναν δεκτοί με χειροκροτήματα.

Επίσκεψη στα Δεσποτικά

Τα Άνω και Κάτω Δεσποτικά επισκέφθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Πάργας , κ. Αντώνης Νάστας, συνοδευόμενος από υποψηφίους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους.

Ο Αντώνης Νάστας αναφέρθηκε στα έργα του Δήμου στην διάρκεια της θητείας του και κάλεσε όλους τους παρευρισκόμενους να πάρουν στα χέρια τους το φυλλάδιο της «ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ», να το διαβάσουν και να ενημερωθούν για το τι πέτυχε ο Δήμος αλλά και τι προτείνουμε για τον νέο Δήμο Πάργας.

Αναφέρθηκε στα έργα τα οποία έγιναν στο Δεσποτικό τονίζοντας πως «στα πλαίσια των οικονομικών δυνατοτήτων του Δήμου προσπαθήσαμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό», κάνοντας μια συνοπτική αναφορά σε αυτά όπως η Ανάπλαση Πλατείας Κάτω Δεσποτικού, τον Ηλεκτροφωτισμό του δρόμου προς το νεκροταφείο του Κάτω Δεσποτικού και την Επέκταση του Νεκροταφείου στο Άνω Δεσποτικό. Την ανακατασκευή, εξοπλισμό και ηλεκτροδότηση του αγροτικού ιατρείου στο Άνω Δεσποτικό. Την επισκευή και συντήρηση των ομβροδεξαμενών καθώς και τις διανοίξεις-χαλικοστρώσεις και τσιμεντοστρώσεις αγροτικών και κτηνοτροφικών δρόμων.

Αναφερόμενος στον προγραμματισμό για το Δεσποτικό, οκ. Νάστας αναφέρθηκε στην αξιοποίηση ,του Παλαιού Κοινοτικού Καταστήματος σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία και με σεβασμό στην όποια απόφαση πάρουν. Την ανακαίνιση της παιδικής χαράς με μηχανήματα και προσωπικό του Δήμου.

Τη συνέχιση της βελτίωσης του αγροτικού και κτηνοτροφικού οδικού δικτύου, με χαλικοστρώσεις και διανοίξεις. Τον εξοπλισμό των κτηνοτροφικών ζωνών με τα απαραίτητα έργα υποδομής (οδοποιία-ύδρευση-ηλεκτροφωτισμός) για την στήριξη των νέων κτηνοτρόφων του Τοπικού Διαμερίσματος.

Κλείνοντας την συζήτηση ο κ. Νάστας τόνισε χαρακτηριστικά « πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη όχι μόνο των παράλιων περιοχών αλλά και στις ορεινές περιοχές στηρίζοντας την κτηνοτροφία και δίνοντας προοπτικές ανάπτυξης».