Επικοινωνία

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο dhmospargas@gmail.com

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Στην Αχερουσία και στη Νάρκισσο περιόδευσε την Τρίτη 26/10/2010, ο Δήμαρχος Φαναρίου και Υποψήφιος Δήμαρχος Πάργας, Αντώνης Νάστας.

Πρώτος σταθμός της χθεσινής περιοδείας η Αχερουσία, όπου ο κ. Νάστας έκανε μια σύντομη αναφορά στα επιτεύγματα του Δήμου την τετραετία που πέρασε, καλώντας όλους τους παρευρισκόμενους να διαβάσουν το φυλλάδιο του συνδυασμού για να ενημερωθούν για τα έργα του Δήμου και για το πρόγραμμα του συνδυασμού του για το νέο Δήμο Πάργας.
Αναφέρθηκε στα έργα που έκανε ο Δήμος στην Αχερουσία. Απαντώντας σε ερωτήσεις των κατοίκων δεσμεύθηκε πως τα όποια θέματα υπάρχουν και αφορούν ανάγκες της καθημερινότητας, όπως ελλείψεις στον ηλεκτροφωτισμό σε δύο σημεία εντός του οικισμού αλλά και στο δρόμο προς το γήπεδο, ασφαλτόστρωση σε σημεία εντός του οικισμού και ότι άλλο χρειασθεί, θα αντιμετωπισθούν άμεσα. Για το θέμα της ύδρευσης και το πρόβλημα που υπάρχει τους καλοκαιρινούς μήνες, τόνισε πως με την σύνδεση της Νέας Δεξαμενής Καναλλακίου, στην Αγ.Τριάδα, στο δίκτυο και την αύξηση της παροχής νερού, το πρόβλημα θα λυθεί οριστικά.

Επόμενος σταθμός η Νάρκισσος, όπου ο κ. Νάστας αναφέρθηκε στο έργο που έχει συντελεστεί, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στα έργα τα οποία γίνονται με τα Μηχανήματα του Δήμου για την συντήρηση του αγροτικού-κτηνοτροφικού οδικού δικτύου, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως « όταν αναλάβαμε τον Δήμο υπήρχε μόνο ένα γερανοφόρο και σήμερα ο Δήμος είναι εξοπλισμένος σαν Αστακός».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Νάστας στην πιστοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου από την Περιφέρεια, υπενθυμίζοντας πως ο Δήμος Φαναρίου ήταν ο Πρώτος Καποδιστριακός Δήμος της Ηπείρου ο οποίος έλαβε Βεβαίωση Διαχειριστικής Επάρκειας για την εκτέλεση έργων του ΕΣΠΑ. Πιστοποίηση η οποία όχι μόνο έδωσε το δικαίωμα στον Δήμο Φαναρίου να εντάξει ένα μεγάλο έργο στο ΕΣΠΑ, Την Σύνδεση Καναλλακίου με την Εθνική Οδό Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας, αλλά ήταν και ένα ισχυρό πλεονέκτημα στην προσπάθεια που κατέλαβε, ως Δήμαρχος Φαναρίου, για να υπάρχει σήμερα ο Δήμος Πάργας, τονίζοντας πως κάποιοι άλλοι επιθυμούσαν να υπάρχουν μόνο δύο Δήμοι στο Νομό Πρέβεζας. Τόνισε επίσης πως το έργο αυτό δεν θα ωφελήσει μόνο το Καναλλάκι, αλλά και όλα τα γύρω χωριά, όπως η Νάρκισσος και η Αχερουσία, καθώς θα μειώσει τις αποστάσεις και θα δώσει ευκαιρίες ανάπτυξης σε όλη την περιοχή, αναφέροντας χαρακτηριστικά το παράδειγμα της Εγνατίας Οδού και της κατακόρυφης αύξησης επισκεπτών από όλη την Βόρεια Ελλάδα στην περιοχή μας.

Μετά από συζήτηση με τους κατοίκους δεσμεύτηκε για την ασφαλτόστρωση του δρόμου που οδηγεί στον Παλιό Οικισμό, την ανάδειξη του παλιού ελαιοτριβείου στην πλατεία του Αγίου Νικολάου και την αξιοποίηση της πηγής «Μεγάλη Βρύση» για ύδρευση του χωριού. Ο κ. Νάστας δεσμεύθηκε για άμεση αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων στο κεντρικό δρόμο του χωριού, αλλά και στην γέφυρα του Κάκαβου, τονίζοντας πως η μελέτη είναι έτοιμη και τα χρήματα – 38.000 € – δεσμευμένα. Η επίσκεψη έκλεισε μέσα σε θερμό κλίμα και ευχές των κατοίκων για καλή επιτυχία στις εκλογές του Νοέμβρη.