Επικοινωνία

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο dhmospargas@gmail.com

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ



Αγαπητοί Δημότες του νέου Δήμου Πάργας,


Πριν από τέσσερα περίπου χρόνια, οι πολίτες του Δήμου Φαναρίου μας εμπιστεύτηκαν την Διοίκηση του Δήμου. Ως Δημοτική Αρχή επιτελέσαμε σημαντικό έργο, το οποίο δεν είχαν δει οι συνδημότες μας τα προηγούμενα χρόνια. Αναλάβαμε πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις. Ο στόχος μας ήταν να ανταποκριθούμε στις υψηλές προσδοκίες των συνδημοτών μας, ώστε σήμερα με σιγουριά να γνωρίζουμε ότι ανταποκριθήκαμε στους υψηλούς στόχους που είχαμε θέσει εξαρχής.

Γνωρίζω ωστόσο, ότι πάντα υπάρχουν κενά και παραλείψεις. Στην βελτίωση της καθημερινότητας, στην εξυπηρέτηση των πολιτών, στην άμεση ανταπόκριση σε έκτακτες συνθήκες, στην υλοποίηση μικρών και μεγάλων έργων, στην κάλυψη των αναγκών για τις οποίες ευθύνεται ο Δήμος.

Μέσα από τα τέσσερα αυτά χρόνια που διοικήσαμε τον Δήμο, γνωρίσαμε πολύ καλύτερα τις ανάγκες των κατοίκων και του τόπου. Αποκτήσαμε εμπειρία, η οποία είναι κάτι παραπάνω από πολύτιμη.

Με αίσθημα υψηλής ευθύνης, με τη σιγουριά που μου δίνει η προτροπή των φίλων και συνεργατών μου, με τη γνώση του έργου που έχει επιτελέσει η παρούσα Δημοτική Αρχή αλλά και την εμπειρία που έχω πλέον, με την αγωνία για το μέλλον του τόπου στην κρίσιμη συγκυρία που διανύει η Ελλάδα, με τις σκέψεις και το όραμα που έχω για τον ενιαίο Δήμο Πάργας, τον τόπο όπου μεγάλωσα και έχω την τύχη να γνωρίζω πολύ καλά, αποφάσισα να διεκδικήσω το αξίωμα του Δημάρχου του Καλλικρατικού Δήμου Πάργας.

Ανακοινώνω σήμερα επίσημα το όνομα του συνδυασμού με τον οποίο δίνω το παρόν στις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές. Η «Δημοτική Ενωτική Πορεία» απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους πολίτες του νέου Δήμου Πάργας να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, ώστε στην επόμενη τετραετία να πετύχουμε, καταβάλλοντας το μέγιστο των προσπαθειών μας, χωρίς να αφήσουμε ίχνος ευκαιρίας ανεκμετάλλευτο.

Αναλαμβάνω την δέσμευση, όπως έκανα και την τετραετία που μας πέρασε, να υπηρετήσω με πάθος, θέτοντας τον εαυτό μου στην υπηρεσία του Δημότη. Η πόρτα του γραφείου μου ήταν και θα είναι ανοικτή σε κάθε αίτημα, σε κάθε παράπονο και κάθε ανάγκη, όλες τις ώρες, όλες τις ημέρες του χρόνου.

Δεν υπάρχουν περιθώρια υστέρησης. Ο νέος ενωμένος Δήμος Πάργας έχει τις προϋποθέσεις να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις. Ενώνοντας τις δυνάμεις μας, έχουμε την δυνατότητα να οδηγήσουμε την Πάργα στο μέλλον με αξιώσεις, να προσπαθήσουμε και να πετύχουμε. Ο αγώνας για ανάπτυξη, δημιουργία και ευημερία είναι διαρκής, επίπονος και επίμονος.

Όλοι μαζί μπορούμε.



Ο Δήμαρχος Φαναρίου και Υποψήφιος Δήμαρχος Πάργας


Νάστας Αντώνης

Ύδρευση στο Τ.Δ. Κουκουλίου-Κατασκευή Γεώτρησης




Η κατασκευή γεώτρησης στο Κουκούλι καθώς και η κατασκευή δικτύου ύδρευσης είναι ένα έργο προϋπολογισμού από πιστώσεις του προγράμματος ΘΗΣΕΑΣ, το οποίο έχει αποπερατωθεί.

Ύδρευση ΤΔ Μουζακαιΐκων



Πρόκειται για την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης του τοπικού διαμερίσματος Μουζακαιΐκων.

Το έργο προϋπολογισμού € 200.000,00 ολοκληρώθηκε μέσα στο 2008, ενώ η χρηματοδότησή του προήλθε από το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ..

ΥΔΡΕΥΣΗ Τ.Δ. ΚΟΥΚΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΥ ΦΑΝΑΡΙΟΥ

 

Το έργο αφορά την ύδρευση του τοπικού διαμερίσματος Κουκουλίου του Δήμου Φαναρίου το οποίο μέχρι πρόσφατα δεν είχε δίκτυο ύδρευσης. Κατασκευάστηκε δεξαμενή 150 κυβικών μέτρων, δίκτυο ύδρευσης συνολικού μήκους 1400 μέτρων (καταθλιπτικός αγωγός Φ63 μήκους 400 μέτρων και αγωγός διανομής Φ90 μήκους 1000 μέτρων).

Το έργο προϋπολογισμού 81.600 € χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ» και ολοκληρώθηκε εντός του 2010. 

Ύδρευση Δήμου Φαναρίου



Το έργο «Ύδρευση Δήμου Φαναρίου» προϋπολογισμού 300.000,00 € έχει εκτελεστεί με πόρους του προγράμματος ΘΗΣΕΑΣ. Αφορά την αντικατάσταση παλαιών τμημάτων του δικτύου ύδρευσης των Δημοτικών Διαμερισμάτων Κορώνης και Θέμελου, συνολικού μήκους 4.150 μέτρων.

Επιπλέον του κυρίως έργου εκτελέστηκαν τα εξής συμπληρωματικά έργα:

  • Η κατασκευή και τοποθέτηση παροχών ύδρευσης στο Τοπικό Διαμέρισμα Θέμελου,
  • Η κατασκευή και τοποθέτηση παροχών ύδρευσης στο Τοπικό Διαμέρισμα Κορώνης,

συνολικής αξίας 37.000,00 €.

Ύδρευση – Αποχέτευση Δήμου Φαναρίου



Το έργο «Ύδρευση – Αποχέτευση Δήμου Φαναρίου» έχει εκτελεστεί με πόρους του προγράμματος ΘΗΣΕΑΣ και αφορά την κατασκευή δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης ομβρίων στα εξής Τοπικά Διαμερίσματα:

  • Αηδονιά
  • Άνω Σκαφιδωτή
  • Αχερουσία
  • Βαλανιδοράχη
  • Βαλανιδούσα
  • Βουβοπόταμο
  • Δεσποτικό
  • Θέμελο
  • Καναλάκι
  • Καστρί
  • Κορυφούλα
  • Κορώνης
  • Κουκούλι (Χόχλα)
  • Κυψέλη
  • Λούτσα
  • Μεσοπόταμο
  • Νάρκισσο
  • Σκεπαστό και
  • Σταυροχώρι

Στα πλαίσια του έργου κατασκευάστηκαν και τοποθετήθηκαν συνολικά:

  • 6.880 μέτρα αγωγών ύδρευσης
  • 72 φρεάτια ύδρευσης
  • 230 μέτρα οχετών αποχέτευσης ομβρίων υδάτων
  • 9 φρεάτια ομβρίων υδάτων

Το έργο προϋπολογισμού 201.000,00 € έχει ολοκληρωθεί. 

Κατασκευάστηκε ράμπα ελλιμενισμού σκαφών αναψυχής

Κατασκευάστηκε ράμπα ελλιμενισμού σκαφών αναψυχής στο Τοπικό Διαμέρισμα Αμμουδιάς.
Το έργο προϋπολογισμού 12.180 € ολοκληρώθηκε το 2008.

Πλακόστρωση και ηλεκτροφωτισμός εκβολών Αχέροντα στην Αμμουδιά



Πρόκειται για την τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων και την πλακόστρωση στις εκβολές του Αχέροντα στην Αμμουδιά. Το έργο προϋπολογισμού € 19.000,00 ολοκληρώθηκε μέσα στο 2007.

Πλακόστρωση δρόμου προς Νεκρομαντείο στο Μεσοπόταμο




Η πλακόστρωση του δρόμου προς το Νεκρομαντείο στο Μεσοπόταμο κόστισε 80.000,00 και ολοκληρώθηκε μέσα στο 2007.

ΚΟΜΒΟΣ ΑΜΜΟΥΔΙΑΣ




Αντικείμενο του έργου είναι η αναδιαμόρφωση του ισόπεδου κόμβου στην είσοδο του οικισμού της Αμμουδιάς.

Στην περιοχή υπήρχε μια διαμορφωμένη κυκλική πλατεία, κατασκευασμένη έκκεντρα στο χώρο του κόμβου, με αποτέλεσμα οι οδηγοί να μην ακολουθούν την κυκλική πορεία και να δημιουργούνται ατυχήματα.

Με το έργο αυτό κατασκευάστηκε νέος κυκλικός κόμβος (round about) στη σωστή θέση, με αποτέλεσμα τη βελτίωση του επιπέδου οδικής ασφάλειας. Η διαμόρφωση του νέου κόμβου επίσης συντέλεσε και στην αισθητική βελτίωση της περιοχής.

H μελέτη του έργου είχε συνταχθεί από την Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών και Περιβάλλοντος  του Δήμου Φαναρίου.

Για την παραλαβή του έργου απομένουν ακόμα κάποιες εργασίες, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν σύντομα.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΤΔ ΣΤΑΥΡΟΧΩΡΙΟΥ



Το έργο «Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων υδάτων Τ.Δ. Σταυροχωρίου» αφορά την κατασκευή αποχετευτικού δικτύου για την απορροή των ομβρίων, με πόρους του προγράμματος ΘΗΣΕΑΣ. Το έργο προϋπολογισμού 27.000,00 € έχει ολοκληρωθεί.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ ΣΤΟ ΔΔ ΑΗΔΟΝΙΑΣ



Η κατασκευή δεξαμενής ύδρευσης στην Αηδονιά είναι ένα έργο αξίας 12.000,00 € από τακτικούς πόρους του Δήμου Φαναρίου, το οποίο αποπερατώθηκε μέσα στο 2008.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΝΑΛΛΑΚΙΟΥ




Το έργο αφορά την κατασκευή δεξαμενής ύδρευσης στη θέση «Αγία Τριάδα» του τοπικού διαμερίσματος Καναλλακίου.

Το   Καναλλάκι  υδρεύεται  από υπάρχουσα  γεώτρηση   και  με  δεξαμενή  που  βρίσκεται   ανάντη   του  επαρχιακού   δρόμου  στην  είσοδο  του Καναλακίου, χωρητικότητας 200 κυβικών μέτρων. 

Το  πρόβλημα  που παρουσιάζει  το δίκτυο  είναι  η  αδυναμία   ικανοποίησης  των αναγκών στα «υψηλά» σημεία του δικτύου, κατά την καλοκαιρινή περίοδο έντονης ζήτησης, το οποίο οφείλεται στη μικρή χωρητικότητα και το χαμηλό υψόμετρο της υπάρχουσας δεξαμενής.

Η κατασκευή νέας δεξαμενής μεγαλύτερης χωρητικότητας και σε κατάλληλο υψόμετρο προβλέπεται να επιλύσει το πρόβλημα.

Με το έργο αυτό κατασκευάζεται νέα δεξαμενή χωρητικότητας 400 κυβικών μέτρων στην Αγία Τριάδα και σε υψόμετρο 92,5 μέτρων.

Το μεγαλύτερο μέρος του έργου προϋπολογισμού 141.000,00 ευρώ έχει ολοκληρωθεί, ενώ απομένουν ακόμα κάποιες εργασίες για την αποπεράτωσή του.


Έργα βελτίωσης ΧΑΔΑ Λούτσας




Η αποκατάσταση του ΧΑΔΑ της Λούτσας καθώς και η οδός πρόσβασης προς αυτόν είναι ένα έργο που ολοκληρώθηκε εντός του 2009 και κόστισε στον Δήμο Φαναρίου 137.000,00 €.
Χρηματοδοτήθηκε από το Διαδημοτικό Σκέλος του Προγράμματος «ΘΗΣΕΑΣ» και από ίδιους πόρους του Δήμου.

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΒΟΥΒΟΠΟΤΑΜΟΥ-ΠΗΓΩΝ ΑΧΕΡΟΝΤΑ



Αντικείμενο του έργου είναι η επέκταση του δικτύου ύδρευσης Βουβοποτάμου μέχρι τις Πηγές Αχέροντα του Δήμου Φαναρίου. Το έργο περιελάμβανε την κατασκευή αγωγού ύδρευσης μήκους 2 χιλιομέτρων (με τις απαραίτητες εκσκαφές και ασφαλτικές αποκαταστάσεις) και την τοποθέτηση τριών φρεατίων.

Το έργο προϋπολογισμού περίπου 62.000 € έχει ολοκληρωθεί από πιστώσεις του προγράμματος ΘΗΣΕΑΣ. 

ΔΙΚΤΥΑ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ & ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ Δ.ΦΑΝΑΡΙΟΥ



Το έργο αφορά την κατασκευή δικτύων ηλεκτροφωτισμών καθώς και την ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων στα Δημοτικά Διαμερίσματα Αηδονιάς, Αμμουδιάς, Άνω Σκαφιδωτής, Αχερουσίας, Βαλανιδοράχης, Βαλανιδούσας, Βουβοποτάμου, Δεσποτικού, Θεμέλου, Καναλακίου, Καστρίου, Κορυφούλας, Κορώνης, Κουκουλίου, Κυψέλης, Λούτσας, Μεσοποτάμου, Ναρκίσσου, Σκεπαστού και Σταυροχωρίου.

Το έργο προϋπολογισμού € 219.000,00 ολοκληρώθηκε μέσα στο 2009, ενώ η χρηματοδότησή του προήλθε από το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ..

Διευθέτηση του κοιμητηρίου της Λούτσας



Η διευθέτηση του κοιμητηρίου της Λούτσας χρηματοδοτήθηκε από πόρους του προγράμματος ΘΗΣΕΑΣ. Το έργο προϋπολογισμού 27.000,00 € ολοκληρώθηκε εντός του 2009.

ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ ΤΔ ΚΥΨΕΛΗΣ



Η διευθέτηση του κοιμητηρίου της Κυψέλης είναι ένα έργο συνολικής αξίας 65.000,00 € από τακτικούς πόρους και πόρους του προγράμματος ΘΗΣΕΑΣ, το οποίο έχει αποπερατωθεί.



ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ: 57.000 €   ΘΗΣΕΑΣ + 8.000€ έξτρα (έργο με ID 747).

ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ




Η διαμόρφωση των εσωτερικών χώρων στα αγροτικά ιατρεία των τοπικών διαμερισμάτων του Δήμου  είναι ένα έργο προϋπολογισμού 39.000,00 € από πιστώσεις του προγράμματος ΘΗΣΕΑΣ, το οποίο έχει αποπερατωθεί.

Δημοτική Οδοποιία Δ.Δ. Δήμου Φαναρίου



 Το έργο αφορά την αποκατάσταση υπαρχουσών οδών και βελτίωση βατότητας δημοτικής οδοποιίας στα Δημοτικά Διαμερίσματα Αμμουδιάς, Αχερουσίας, Θεμέλου, Καναλλακίου, Καστριού, Κορώνης, Λούτσας, Μεσοποτάμου, Μουζακαιίκων, Ναρκίσσου και Σκεπαστού του Δήμου Φαναρίου.

Η χρηματοδότηση του έργου προέρχεται από το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου.

Το έργο προϋπολογισμού 285.500,00 € έχει εκτελεστεί στο μεγαλύτερο μέρος του. 


ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΕΝΤΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΤΔ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΟΥ


Η ασφαλτόστρωση του παρκινγκ εντός του οικισμού του Μεσοποτάμου κόστισε στον Δήμο Φαναρίου 12.000,00 €.

ΑΝΤΙΠΛΗΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ 3ΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΛΟΥΤΣΑΣ



Το έργο αφορά εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας και βελτίωσης της οδού η οποία αποτελεί κάθετο άξονα σύνδεσης της παραλιακής οδού Λούτσας με την Εθνική Οδό Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας.

Έγινε διαπλάτυνση και ασφαλτόστρωση της υπάρχουσας οδού συνολικού μήκους 1200 μέτρων περίπου και κατασκευάστηκαν στηθαία προστασίας, αγωγοί και τάφροι αποχέτευσης των όμβριων υδάτων. Το πρώτο στάδιο κατασκευής του έργου (κατά τόπους διάνοιξη και διαπλάτυνση της υπάρχουσας οδού) έγινε με αυτεπιστασία, με την Μπουλντόζα του Δήμου περιορίζοντας σημαντικά το συνολικό κόστος του έργου.

Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 340.000 € ολοκληρώθηκε εντός του 2010.


Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης ΤΔ Κυψέλης



Πρόκειται για την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης της Κυψέλης.

Το παλαιό δίκτυο αποτελούνταν από αμιαντοσωλήνες, οπότε ήταν επιτακτική η αντικατάστασή του με νέους σωλήνες από πολυαιθυλένιο.

Η δημοπράτηση του έργου έγινε στις 2 Ιουνίου του 2009, από πόρους του προγράμματος ΘΗΣΕΑΣ.

Η υλοποίησή του έλυσε ένα χρόνιο πρόβλημα του τοπικού διαμερίσματος Κυψέλης, καθώς είναι γνωστό ότι οι αμιαντοσωλήνες δημιουργούν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Το συνολικό μήκος των αγωγών που αντικαταστάθηκαν είναι 2.050,00 μέτρα.

Το έργο προϋπολογισμού € 145.000,00 ολοκληρώθηκε.

Αντικατάσταση τμημάτων αγωγών αμιάντου ύδρευσης Τ.Δ. Καναλλακίου Δήμου Φαναριού



Πρόκειται για την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης του Καναλλακίου, στα τμήματα όπου αυτό αποτελούνταν από αμιαντοσωλήνες, με νέους σωλήνες από πολυαιθυλένιο.

Η χρηματοδότηση του έργου προέρχεται από πιστώσεις που εξασφάλισε ο Δήμος Φαναρίου από το Υπουργείο Εσωτερικών (οριζόντιες δράσεις προγράμματος ΘΗΣΕΑΣ).

Η υλοποίησή του έλυσε ένα χρόνιο πρόβλημα του Καναλλακίου, καθώς είναι γνωστό ότι οι αμιαντοσωλήνες δημιουργούν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Το έργο προϋπολογισμού € 386.000,00 ολοκληρώθηκε.

ΥΔΡΕΥΣΗ ΛΟΥΤΣΑΣ

Έγινε αντικατάσταση παλαιών τμημάτων και επέκταση του δικτύου ύδρευσης στο τοπικό διαμέρισμα Λούτσας του Δήμου Φαναρίου συνολικού μήκους 750 μέτρων περίπου.
Ο Προϋπολογισμός του έργου ήταν 55.000 € και χρηματοδοτήθηκε από πόρους «ΘΗΣΕΑΣ».
Το έργο ολοκληρώθηκε τον Νοέμβριο του 2009
Με την υλοποίηση του έργου επιλύθηκε το πρόβλημα επάρκειας που αντιμετώπιζε το δίκτυο, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες και αντιμετωπίστηκαν τα θέματα ποιότητας του πόσιμου νερού με την αντικατάσταση των σωλήνων αμιάντου.

ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΧΩΡΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ (ΠΑΡΑΛΙΑ ΛΟΥΤΣΑΣ)



Το έργο αφορά την ανάπλαση του κεντρικού δρόμου της παραλίας Λούτσας σε μήκος 500 μέτρων, όπου δεν είχε κατασκευαστεί πεζοδρόμιο.

Περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, την διαπλάτυνση του οδοστρώματος με στόχο την κυκλοφοριακή αποφόρτιση της παραλίας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς και την κατασκευή πεζοδρομίου, ώστε να υπάρχει διαμορφωμένος πεζόδρομος σε όλο το μήκος της παραλίας.

Το έργο προϋπολογισμού 330.514,00 € έχει ολοκληρωθεί.

Φορτηγό μεταφοράς λυμάτων



Το φορτηγό μεταφοράς λυμάτων του Δήμου αξίας 83.000,00 € αποκτήθηκε το 2007. 

Φορτηγό με ανατρεπόμενη καρότσα



Η μετατροπή του φορτηγού ώστε να αποκτήσει ανατρεπόμενη καρότσα έγινε το 2009 και κόστισε 25.000,00 € . Με την μετατροπή αυτή ο Δήμος Φαναρίου έχει συνολικά 2 οχήματα για την μεταφορά φορτίων.

Φορτηγό



Το φορτηγό του Δήμου αξίας 120.000,00 € αποκτήθηκε το 2007.

Όχημα ανακύκλωσης



Το όχημα ανακύκλωσης έγινε δωρεά από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), όπως και οι 116 μπλε κάδοι ανακύκλωσης απορριμμάτων, προκειμένου ο Δήμος Φαναρίου να ξεκινήσει το πρόγραμμα ανακύκλωσης υλικών συσκευασίας σε συνεργασία με την Ε.Ε.Α.Α. 

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΠΡΟΩΘΗΤΗΡΑ (Μπολντόζα)



Ο προωθητήρας (μπολντόζα) αποκτήθηκε από το 2009, με πιστώσεις του προγράμματος ΘΗΣΕΑΣ και κόστισε 136.850,00 €.

Μικρός ερπυστριοφόρος υδραυλικός εκσκαφέας


Ο μικρός ερπυστριοφόρος υδραυλικός εκσκαφέας (τσαπάκι) αποκτήθηκε το 2008, μαζί με το τρέιλερ μεταφοράς και τα παρελκόμενά του, για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των συνεργείων ύδρευσης.  Η συνολική αξία του εξοπλισμού ανέρχεται στα 51.000,00 €.  

Μηχανήματα καθαρισμού ακτών



Το αυτοκινούμενο μηχάνημα καθαρισμού ακτών καθώς και το κόσκινο του μηχανήματος κόστισαν 42.000,00 €.

ΧΛΩΟΚΟΠΤΙΚΟ_ΤΡΑΚΤΕΡ


Το χλωοκοπτικό του τρακτέρ αποκτήθηκε το 2009 και κόστισε στον Δήμο Φαναρίου 7.350,00 €. 

Καλαθοφόρο



Το καλαθοφόρο της υπηρεσίας ηλεκτροφωτισμού αποκτήθηκε το 2007 και κόστισε 45.000,00 €.

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΙΣΟΠΕΔΩΤΗΡΑ (GREIDER)



Ο ισοπεδωτήρας (γκρέιντερ) αποκτήθηκε από το 2007, με πιστώσεις του προγράμματος ΘΗΣΕΑΣ και κόστισε 73.780,00 €.

Εκσκαφέας



Ο εκσκαφέας αξίας 59.000,00 € έχει πληρωθεί από τα τακτικά έσοδα του Δήμου Φαναρίου.