Επικοινωνία

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο dhmospargas@gmail.com

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Σύνδεση Καναλλακίου με Ε.Ο. Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας



Η Σύνδεση του Καναλλακίου με την Εθνική Οδό Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας είναι ένα έργο προϋπολογισμού 8.150.000,00 ευρώ. Η μελέτη του έργου έγινε υπό την επίβλεψη της Διεύθυνσης Δημοσίων Έργων Περιφέρειας Ηπείρου.

Λόγω του μεγάλου προϋπολογισμού του έργου, δεν ήταν δυνατή η υλοποίησή του από συνήθεις πηγές χρηματοδότησης, όπως οι τακτικοί πόροι του Δήμου για αναπτυξιακά έργα ή το πρόγραμμα Θησέας. Ο Δήμος Φαναρίου υπέβαλλε πρόταση για ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ (Δ’ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης), ώστε να υλοποιηθεί με κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το έργο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ και σήμερα υλοποιείται υπό την επίβλεψη των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου.

Τα συνολικά διατιθέμενα κονδύλια, μαζί με τα απαραίτητα υποέργα (απαλλοτριώσεις, μετακινήσεις δικτύων κοινής ωφέλειας κ.α.) ανέρχονται στο ποσό των 8.400.00,00 €.

Τα βασικά χαρακτηριστικά του έργου:

  • Μήκος δρόμου: 6,67 χιλιόμετρα
  • Πλάτος καταστρώματος δρόμου: 10,5 μέτρα
  • Ταχύτητα κυκλοφορίας: 80 χιλιόμετρα ανά ώρα
  • Ελάχιστο μήκος ορατότητας: 90 μέτρα

Από την υλοποίηση του έργου αναμένεται να βελτιωθεί σημαντικά η προσβασιμότητα της έδρας του Δήμου Φαναρίου, αλλά και των άλλων Δημοτικών Διαμερισμάτων, καθώς η πρόσβασή τους προς και από την εθνική οδό διευκολύνεται σημαντικά (ασφαλέστερη και ταχύτερη πρόσβαση), σε σχέση με την σημερινή κατάσταση.

Επίσης, το έργο αναμένεται να συμβάλει στην τουριστική ανάδειξη και αξιοποίηση της ευρύτερης περιοχής, καθώς στα γεωγραφικά όρια του Δήμου υπάρχουν σημαντικά πολιτιστικά και τουριστικά αξιοθέατα, όπως το Νεκρομαντείο, ο βυζαντινός ναός του Αγίου Δημητρίου στην Κυψέλη, οι πηγές του ποταμού Αχέροντα αλλά και παραλίες με μεγάλη επισκεψιμότητα.

Τέλος, η κατασκευή του δρόμου θα έχει άμεσα οφέλη στην οικιστική ανάπτυξη του Καναλακίου και στην ανάδειξή του ως ένα από τα σημαντικά οικιστικά κέντρα του Νομού της Πρέβεζας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.