Επικοινωνία

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο dhmospargas@gmail.com

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Ομιλία στην Αγιά

Την Αγιά επισκέφτηκε την Δευτέρα 1η Νοεμβρίου ο Δήμαρχος Φαναρίου και Υποψήφιος Δήμαρχος Πάργας, Αντώνης Νάστας, στην οποία πραγματοποίησε ομιλία. Πλήθος κόσμου ήταν συγκεντρωμένο από νωρίς στην πλατεία της Αγιάς, εν αναμονή του λόγου.

Στην ομιλία του ο κ. Νάστας, αναφέρθηκε στις βασικές υποδομές που έχει ανάγκη η Αγιά, αλλά και στις πολύ μεγάλες προοπτικές που διανοίγονται. Την προοπτική να μετατραπεί η Αγιά από άκρο του Νομού της Πρέβεζας, σε Πύλη Εισόδου του νέου Δήμου Πάργας. Προοπτική να αναδειχθεί η Αγιά, στον σημείο εκείνο που θα ενώσει τουριστικά την πόλη της Πάργας με αυτή των Συβότων. Προοπτικές που μπορούν να μετατραπούν σε αναπτυξιακά άλματα για το Τοπικό Διαμέρισμα, με σωστό σχεδιασμό και προώθηση των κατάλληλων δράσεων.

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος ανέφερε με λεπτομέρεια το πλάνο του, στο οποίο ιδιαίτερη βαρύτητα έχουν οι εξής δράσεις:

1. Η ένταξη των παραλιών της Αγιάς στον Γενικό Πολεοδομικό Σχεδιασμό, ως ζώνη τουριστικής ανάπτυξης.
2. Η ασφαλτόστρωση βασικών αξόνων με προορισμό τις παραλίες της Αγιάς, και η ανάπτυξη αυτών.
3. Η κατασκευή νέας δεξαμενής για υδροδότηση όλων των συνοικιών του χωριού.
4. Η ολοκλήρωση του δικτύου ύδρευσης και η σύνδεση των παροχών.
5. Η σύνδεση της Αγιάς με το αποχετευτικό δίκτυο της Πάργας.
6. Η δημιουργία τουριστικών παρατηρητηρίων, η ανάδειξη και σήμανση των τουριστικών διαδρομών και μονοπατιών, καθώς και η δημιουργία κέντρου τουριστικής πληροφόρησης στην είσοδο της Αγιάς.
7. Η διάνοιξη νέου δρόμου από την γέφυρα Τρικόρφου έως την κορυφή Λιάλιου.
8. Η εκπόνηση μελέτης για την ανάπλαση και ανάδειξη του παραδοσιακού οικισμού της Αγιάς.
9. Η συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο, τον αγροτικό σύλλογο και τον σύλλογο γυναικών, για οργάνωση γιορτής του λαδιού, υπό την αιγίδα του Δήμου.
10. Η ανάπτυξη δράσεων πράσινης ενέργειας με ανταποδοτικά οφέλη.

Ακολούθησε η παρουσίαση των Υποψηφίων, οι οποίοι έγιναν δεκτοί με χειροκροτήματα, τα οποία ήταν ιδιαιτέρως ηχηρά για τους Υποψηφίους που κατάγονται από την Αγιά. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι μετά το τέλος της ομιλίας, το πλήθος παρέμεινε συγκεντρωμένο, οπότε ο κ. Νάστας κατέβηκε από το βήμα και χαιρέτισε έναν-έναν προσωπικά τους παριστάμενους.

Ομιλία του Υποψηφίου Δημάρχου Πάργας στην Λούτσα την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010.


Την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Λούτσα, επισκέφθηκε την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010, ο υποψήφιος δημάρχου Πάργας κ. Νάστα συνοδευόμενος από τους συνεργάτες του και τους υποψηφίους Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους του συνδυασμού, «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ».
Ο κ. Νάστας έγινε δεκτός με ιδιαίτερη θέρμη, από τους κατοίκους του χωριού και τους τοπικούς φορείς. Στην ομιλία του , την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου, ο υποψήφιος δήμαρχος Πάργας δεν έκρυψε την συγκίνηση του και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τους συγχωριανούς του για την παρουσία τους και την στήριξη που του έχουν προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια.
Ο κ. Νάστας αναφέρθηκε στο έργο που επιτελέστηκε κατά τη διάρκεια της θητείας του, το οποίο χαρακτήρισε σημαντικό και πρωτόγνωρο για τον Δήμο Φαναρίου, τονίζοντας πως «Πριν τέσσερα χρόνια πήρα μαζί με τους συνεργάτες μου έναν Δήμο χωρίς όραμα, με πολλά προβλήματα, χωρίς εξοπλισμό, χωρίς μελέτες και με πολλές υποχρεώσεις. Αγωνιστήκαμε με μεθοδικότητα και αποφασιστικότητα και με σωστή διαχείριση καταφέραμε να μιλάμε σήμερα για έναν Δήμο πρωταγωνιστή. Έναν Δήμο που δεν χρωστάει ούτε ένα ΕΥΡΩ».
Ο κύριος Νάστας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο έργο της Σύνδεσης του Καναλλακίου με την Εθνική Οδό, τονίζοντας πως είναι ένα έργο με πολλαπλά οφέλη για όλο το Δήμο.
Αναφέρθηκε στην οργάνωση και την στελέχωση των υπηρεσιών του Δήμου και τα οφέλη που αποκόμισε ο Δήμος από την πιστοποίηση των υπηρεσιών του ενώ αναφέρθηκε διεξοδικά στις μελέτες τις οποίες έχει ετοιμάσει ο Δήμος Φαναρίου και οι οποίες είναι έτοιμες για υλοποίηση στην τετραετία που ξεκινάει με την εφαρμογή του Καλλικράτη.

Ο κ. Νάστας έκανε έναν απολογισμό του έργου που έγινε στην Λούτσα κατά την διάρκεια της πρώτης θητείας το, τονίζοντας πως «κάναμε πολλά για την Λούτσα γιατί η Λούτσα και η παραλία της αποτελούν τον κυριότερο τουριστικό προορισμό του Δήμου μας και στις τουριστικές επιχειρήσεις της Λούτσας δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά και εργάζονται δημότες από όλο το Δήμο Φαναρίου». Αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στην νέα οδική σύνδεση της παραλίας Λούτσας με την Εθνική Οδό αλλά και στην ανάπλαση του τμήματος της παραλίας το οποίο εκκρεμούσε τονίζοντας πως «με τα δύο αυτά έργα δόθηκε ανάσα στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της Παραλίας και προοπτική ανάπτυξης στην περιοχή και στις ιδιοκτησίες που υπάρχουν εκεί».
Ο κ. Νάστας αναφέρθηκε στα έργα τα οποία προγραμματίζονται για την Λούτσα κάνοντας αναφορά στη Μελέτη για το Σχέδιο Πόλης του Παραλιακού οικισμού, την Μελέτη για την διάνοιξη κάθετων και παραλλήλων δρόμων μεταξύ της παραλίας και της Εθνικής Οδού, οι οποίοι θα συμβάλλουν στην αξιοποίηση των εκτάσεων πάνω από τον οικισμό, την μελέτη για το Αλιευτικό καταφύγιο και την Μαρίνα στο Λιμανάκι, αλλά και στην μελέτη για τον Βιολογικό καθαρισμό της παραλίας Λούτσας – Βράχου την οποία έχει ξεκινήσει η Περιφέρεια Ηπείρου.
Ο κύριος Νάστας αναφερόμενος στο φλέγον θέμα της σύνδεσης του χωριού με την Εθνική Οδό και την έλλειψη σοβαρού και ασφαλούς κόμβου, δεσμεύθηκε πως «θα πιέσω προς κάθε κατεύθυνση και σε συνεργασία με την αιρετή Περιφέρεια Ηπείρου, η οποία έχει την αρμοδιότητα για τους Εθνικούς Δρόμους θα προχωρήσουμε στην κατασκευή ενός σύγχρονου και ασφαλούς κόμβου για το χωριό μας» ενώ αναφερόμενος στο θέμα των οικοπέδων τόνισε χαρακτηριστικά «πως πολύ σύντομα θα διευθετήσουμε το θέμα και τα οικόπεδα θα μοιραστούν στους δικαιούχους».
Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Νάστας παρουσίασε τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους από την εκλογική περιφέρεια της Πάργας και του Φαναρίου και αναφερόμενος στους υποψηφίους για τοπικό συμβούλιο του χωριού τόνισε πως «είναι όλοι τους νέα παιδιά με όρεξη να προσφέρουν στο χωριό και στον τόπο που ζουν. Τιμήστε τους με την ψήφο σας και εμπιστευθείτε τους».

Από το Γραφείο Τύπου
Δημοτική Ενωτική Πορεία
Αντώνης Νάστας

Οδηγίες σχετικά με την σταυροδοσία των Υποψήφιων Περιφερειακών, Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων, στα πλαίσια εφαρμογής του «Καλλικράτη».

Πως ψηφίζουμε στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου

Για τις Δημοτικές Εκλογές ψηφίζουμε ως εξής :

Εκλογική Περιφέρεια Πάργας (εκλέγονται 8 Δημοτικοί Σύμβουλοι)
Όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του νυν Δήμου Πάργας έχουν δικαίωμα να βάλουν μέχρι τρεις (3) σταυρούς προτίμησης στους Υποψηφίους Δημοτικούς συμβούλους της Εκλογικής Περιφέρειας Πάργας και έναν (1) σταυρό στους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους της εκλογικής περιφέρειας Φαναρίου.

Εκλογική Περιφέρεια Φαναρίου (εκλέγονται 19 Δημοτικοί Σύμβουλοι)
Όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του νυν Δήμου Φαναρίου έχουν δικαίωμα να βάλουν μέχρι τρεις (3) σταυρούς προτίμησης στους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους της εκλογικής περιφέρειας Φαναρίου και έναν (1) σταυρό στους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους της εκλογικής περιφέρειας Πάργας.

Για τα τοπικά συμβούλια ισχύουν τα εξής :

Όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους της Δημοτικής Κοινότητας Πάργας και της Δημοτικής Κοινότητας Καναλλακίου έχουν δικαίωμα να βάλουν μέχρι δύο (2) σταυρούς στους υποψηφίους συμβούλους της Δημοτικής Κοινότητας Πάργας ή της Δημοτικής Κοινότητας Καναλλακίου αντίστοιχα.

Όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους των υπόλοιπων Τοπικών Κοινοτήτων (π.χ. οι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους της Ανθούσας ή της Κορώνης ) μπορούν να βάλουν μέχρι έναν (1) σταυρό σε υποψήφιο σύμβουλο της τοπικής κοινότητας στην οποία ψηφίζουν.

Για τις Περιφερειακές Εκλογές ψηφίζουμε ως εξής :

Για τις Περιφερειακές Εκλογές για την ανάδειξη των περιφερειακών συμβούλων ,μπορούμε να βάλουμε μέχρι 3 σταυρούς σε υποψηφίους Περιφερειακούς Συμβούλους της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας.
Για τις άλλες Περιφερειακές Ενότητες (Ιωαννίνων-Θεσπρωτίας-Άρτας), δεν επιλέγουμε υποψηφίους.