Επικοινωνία

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο dhmospargas@gmail.com

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Η άλλη Πάργα


Η φωτογραφική έκθεση µε τίτλο «Η άλλη Πάργα» (φωτογραφία) παρουσιάζεται στο Κάστρο της Πάργας έως τις 30 Σεπτεµβρίου. Οι 35 φωτογραφίες που εκτίθενται στον χώρο του µεγάλου στρατώνα στο Βενετσιάνικο Κάστρο της Πάργας είναι αποτέλεσµα µιας συλλογικής προσπάθειας. 

Ικανοποίηση δημάρχου Φαναρίου για ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ

Ο Δήμαρχος Φαναρίου κύριος Αντώνης Νάστας προέβη στην παρακάτω δήλωση σχετικά με την ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων μελετών συνολικού προϋπολογισμού 16 εκ. ευρώ.
«Χαιρετίζουμε με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση την ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων σημαντικών μελετών οι οποίες αφορούν την ωρίμανση δημόσιων έργων υποδομών στην Περιφέρεια Ηπείρου και τα οποία θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ. Μεταξύ των μελετών οι οποίες εντάχθηκαν στο ΠΔΕ είναι και η μελέτη για την κατασκευή Αγωγού διάθεσης του υγρού εκροής της Εγκατάστασης Ηλεκτρολυτικής Επεξεργασίας Λυμάτων Καναλλακίου.

Το εκτιμώμενο κόστος της μελέτης είναι 150.000 ¤ και ο προϋπολογισμός του έργου εκτιμάται στα 2.750.000 ¤. Πρόκειται για μελέτη η οποία είναι απαραίτητη για την ωρίμανση του έργου «Εγκατάσταση Ηλεκτρολυτικής Επεξεργασίας Λυμάτων Καναλλακίου» η χρηματοδότηση του οποίου έχει εξασφαλισθεί από το πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής στα πλαίσια του ΕΣΠΑ 2007-2013.

Αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά η ικανότητα της Δημοτικής Αρχής να εξασφαλίζει τους απαραίτητους πόρους για την χρηματοδότηση και υλοποίηση σημαντικών έργων. Έργων τα οποία συμβάλλουν στην ουσιαστική ανάπτυξη του τόπου μας. Έργα υποδομών με υψηλό αναπτυξιακό και ανταποδοτικό χαρακτήρα, που θα τονώσουν την τοπική οικονομία, θα αυξήσουν την επιχειρηματικότητα τόσο σε Τοπικό όσο και σε Περιφερειακό επίπεδο και θα δώσουν ώθηση στον τουρισμό αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας».

Νάστας: 'Έργο ζωτικής σημασίας η 'Περιμετρική οδός Καναλακίου'


Ο Δήμαρχος Φαναρίου κύριος Αντώνης Νάστας προέβη στην παρακάτω δήλωση σχετικά με το έργο «Περιμετρική Οδός Καναλακίου»

«Ένα έργο ζωτικής σημασίας για το Καναλάκι, η Περιμετρική Οδός , παίρνει το δρόμο της υλοποίησης μέσα από το ΕΣΠΑ. Η Δημοτική Αρχή , παρά το γεγονός ότι το πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ» - στο οποίο ήταν ενταγμένο το έργο- τερματίστηκε πρόωρα, με συντονισμένες ενέργειες πέτυχε την ένταξη του στα ώριμα έργα του προγράμματος «ΘΗΣΕΑΣ» τα οποία μπορούν να χρηματοδοτηθούν από πόρους του ΕΣΠΑ, στα πλαίσια των προσκλήσεων που έχουν εκδοθεί από την ΕΔΑ Περιφέρειας Ηπείρου.

Η Δημοτική Αρχή πιστή στις δεσμεύσεις της συνεχίζει τις προσπάθειες για την εξασφάλιση πόρων απαραίτητων για την χρηματοδότηση και υλοποίηση έργων υποδομών με υψηλό αναπτυξιακό και ανταποδοτικό χαρακτήρα. Έργων τα οποία συμβάλλουν στην ουσιαστική ανάπτυξη του τόπου μας.

Το έργο, ο προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται στα 805.000 ¤, με την ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων μελετών, είναι ώριμο και μετά την έγκριση των μελετών από το Δημοτικό Συμβούλιο ο φάκελος του θα υποβληθεί στην ΕΔΑ Περιφέρειας Ηπείρου για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Σύσκεψη στο Καναλάκι με τον Νομάρχη Πρέβεζας Β.Ιωάννου 2/3/2010

Ο Νομάρχης Πρέβεζας κος Βασίλης Ιωάννου επισκέφθηκε την Τρίτη 2-1-2010 το Καναλάκι στο Δήμο Φαναρίου, προκειμένου να παρευρεθεί σε ευρεία σύσκεψη σχετική με έργο «Σύνδεσης του Δ.Δ. Διαμερίσματος Καναλακίου με την Εθνική Οδό Πρέβεζας Ηγουμενίτσας».

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο για την περιοχή, που προβλέπει την κατασκευή δρόμου μήκους 5 χιλιομέτρων και προϋπολογισμού 8.000.000 ευρώ. Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Φαναρίου Α. Νάστας, ο αντιδήμαρχος Ι. Καούρης, ο δημοτ. Σύμβουλος κος Γιάγιας Ε., υπηρεσιακοί παράγοντες και οι εργολάβοι του έργου αλλά και ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Φαναρίου.
Ο Νομάρχης Πρέβεζας δήλωσε μετά το πέρας της σύσκεψης: «Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο για Το Δήμο Φαναρίου, καθώς αφορά την είσοδο Καναλακίου, τη σύνδεση Εθνικής οδού Πρέβεζας με το Καναλάκι, Μέχρι τώρα η έδρα του Δήμου συνδέονταν με την παράκτια ζώνη μέσω αγροτικών οδών, τους οποίους συντηρούσε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση. Αυτός ο δρόμος σύνδεσης ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνος και πολλές φορές το Χειμώνα αποκλείονταν. Εντάχθηκε ένα έργο προϋπολογισμού πλέον των 8.000.000 ευρώ, στα πλαίσια του ΠΕΠ Ηπείρου, η μελέτη του οποίου είχε εκπονηθεί με την επίβλεψη της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας. Το έργο κατασκευάζεται πλέον με την επίβλεψη των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου.
Επισκεφτήκαμε την περιοχή, συζητήσαμε σε ευρεία σύσκεψη προβλήματα που έχουν ανακύψει στη φάση κατασκευής του έργου, με μοναδικό στόχο να συμβάλλουμε και με την εμπειρία των στελεχών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, αλλά και με τη δικιά μας βοήθεια, ώστε να ξεπεραστούν προβλήματα και εμπόδια και να υλοποιηθεί με ταχείς ρυθμούς ένα νευραλγικής σημασίας έργο για την περιοχή. Επισκεφθήκαμε επί τόπου σημεία του έργου και ο ανάδοχος μας υπέδειξε κάποιες δυσκολίες του έργου, ενώ ακούσαμε τις παρατηρήσεις που έθεσε ο Πρόεδρος του ΤΟΕΒ Αχέροντα, που έχουν να κάνουν με τη λειτουργικότητα και του αρδευτικού δικτύου σε σχέση με το καινούργιο δρόμο που διανοίγεται.
Δόθηκαν συγκεκριμένες οδηγίες, βρέθηκαν λύσεις σε πολλά από τα θέματα που είχαν ανακύψει. Δεσμευτήκαμε ότι σε συνεργασία με την Περιφέρεια θα δώσουμε και στα άλλα ζητήματα που έχουν προκύψει τις καλύτερες δυνατές λύσεις. Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε κάπου ώστε να ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα, συμβάλλοντας με την εμπειρία των στελεχών της Ν.Α από παρόμοια έργα.
Ο Δήμαρχος κος Νάστας ευχαρίστησε το Νομάρχη Πρέβεζας για την επίσκεψή του και δήλωσε: «Η παρουσία σας εδώ είναι ιδιαιτέρως τιμητική και είναι πολύ σημαντικό που άνθρωποι σαν και εσάς θέλουν να συμβάλλουν για να φτάσει στη υλοποίηση του ένα μεγάλο έργο. Πιστεύω ότι όλοι μαζί θα το προχωρήσουμε το έργο για να έχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.»

Από το αντάμωμα στην Άνω Σκαφιδωτή

Εγκαίνια της νέας ΔΟΥ στο Δήμο Φαναρίου Πρεβέζης 22/4/2009


Εγκαινιάστηκε χθες από τον Υφυπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αντώνη Μπέζα, η νέα Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία στο Δήμο Φαναρίου. Λίγη ώρα νωρίτερα ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Φαναρίου, αναγνωρίζοντας την συμβολή του κ. Μπέζα στην ίδρυση της νέας Δ.Ο.Υ. στο Καναλάκι, τον ανακήρυξε επίτιμο δημότη του Δήμου Φαναρίου.

Η νέα ΔΟΥ θα εξυπηρετεί 22 Δημοτικά Διαμερίσματα με πληθυσμό άνω των 10.000 κατοίκων.Ο Υφυπουργός τόνισε ότι, τα τελευταία χρόνια εγκαινιάστηκαν τα νέα κτίρια των Α΄ και Β΄ ΔΟΥ Ιωαννίνων, πραγματοποιήθηκε η μεταστέγαση της ΔΟΥ Πρέβεζας και της ΔΟΥ Άρτας. Επίσης λειτούργησαν τα δύο νέα Τελωνεία Μαυροματίου και Αμπελώνα στη Θεσπρωτία, καθώς και η Ελεγκτική Υπηρεσία Τελωνείων στην Ηγουμενίτσα.
Στο χαιρετισμό του ο κ. Μπέζας μεταξύ άλλων ανέφερε:
« Σήμερα είναι μία σημαντική στιγμή για μας στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών γιατί εγκαινιάζουμε μία καινούργια Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία και μάλιστα στην Ήπειρο. Η ΔΟΥ Φαναρίου θα εξυπηρετεί 22 δημοτικά διαμερίσματα, με πληθυσμό πάνω από 10.000 κατοίκους, προσφέροντας καλύτερες συνθήκες εξυπηρέτησης.
Στην Ήπειρο τα τελευταία χρόνια προχωρούμε στην κατεύθυνση της συνεχούς αναβάθμισης των Υπηρεσιών μας. Στο πλαίσιο αυτό εγκαινιάσαμε τα νέα κτίρια των Α΄ και Β΄ΔΟΥ Ιωαννίνων, τη μεταστέγαση της ΔΟΥ Πρέβεζας και της ΔΟΥ Άρτας, ενώ λειτούργησαν τα νέα Τελωνεία Μαυροματίου και Αμπελώνα στη Θεσπρωτία, Δρυμάδων στα Ιωάννινα, καθώς και η Ελεγκτική Υπηρεσία Τελωνείων στην Ηγουμενίτσα ».
« Η Κυβέρνηση σχεδίασε και εφαρμόζει ένα συγκροτημένο σχέδιο για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Ένα σχέδιο που οι λεπτομέρειές του προσαρμόζονται ανάλογα με το πώς διαμορφώνονται τα δεδομένα, το οποίο όμως βασίζεται σε συγκεκριμένους άξονες.
Πρώτος άξονας του σχεδίου μας είναι η διατήρηση της ανάπτυξης, έστω και με μειωμένους ρυθμούς, κατά τη δύσκολη αυτή χρονιά. Δεύτερος άξονας του σχεδίου μας είναι η δημοσιονομική σταθερότητα, λόγω του υψηλού δημόσιου χρέους. Τρίτος άξονας είναι η στήριξη στους οικονομικά ασθενέστερους και στους κλάδους που πλήττονται περισσότερο από την κρίση, καθώς και η θωράκιση της απασχόλησης ».
« Μία απ’ τις μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις τις οποίες έχει υλοποιήσει η Κυβέρνησή μας, είναι η φορολογική μεταρρύθμιση.
Η προσπάθειά μας ήταν να δημιουργήσουμε ένα πιο δίκαιο, πιο αντικειμενικό, πιο διαφανές φορολογικό σύστημα, που να μειώνει τα φορολογικά βάρη στους μισθωτούς, τους συνταξιούχους και στις επιχειρήσεις.
Ένα φορολογικό σύστημα που ταυτόχρονα να είναι πιο αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου και στη διασφάλιση των δημοσίων εσόδων.
Πιστεύω ότι σε αυτή την κατεύθυνση έχουμε κάνει πολύ σημαντικά βήματα. Το φορολογικό μας σύστημα σήμερα είναι εντελώς διαφορετικό απ’ αυτό που παραλάβαμε το 2004 ».
« Παράλληλα, πέρα απ’ τη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος και τη μείωση των φορολογικών βαρών, διότι παρά τα όσα αντίθετα λέγονται, στην πραγματικότητα έχουμε μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης τα τελευταία χρόνια, προσπαθήσαμε να προσανατολίσουμε το φορολογικό μηχανισμό σε συμπεριφορές πιο φιλικές προς τους πολίτες.
Δημιουργήσαμε νέες εφαρμογές στο Taxisnet για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις. Σήμερα οι φορολογούμενοι, σε συνδυασμό με την πολιτική μας για τη διάδοση της ευρυζωνικότητας, μπορούν να πραγματοποιούν την πλειοψηφία των φορολογικών τους συναλλαγών ηλεκτρονικά ».


Συνάντηση Μαγκριώτη με το Δήμαρχο Φαναρίου 24/6

Στην συνάντηση με τον Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Ιωάννη Μαγκριώτη, παρέστη ο Δήμαρχος Φαναρίου κ. Νάστας Αντώνης. Η συνάντηση διεξήχθη την Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010 στη Νομαρχία Πρέβεζας, παρουσία του κ. Νομάρχη, της Γενικής Γραμματέως Περιφέρειας Ηπείρου, του βουλευτή κ. Παπαχρήστου, Δημάρχων, υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου, καθώς και εκπροσώπου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. 

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα μεγάλα έργα που είναι υπό μελέτη – υλοποίηση στην Ήπειρο και στη Δυτική Ελλάδα γενικότερα. Αυτά είναι κυρίως τα εξής:

• Η Ιόνια Οδός.
• Η βελτίωση του οδικού άξονα Πρέβεζας Ηγουμενίτσας, από την Ηγουμενίτσα μέχρι και τον Αχέροντα ποταμό, καθώς και το κομμάτι στη γέφυρα της Δέσπως.
• Ο αυτοκινητόδρομος Άκτιο – Αμβρακία.
• Η σύνδεση της πόλης της Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό.

Στην ομιλία του ο κ. Νάστας, καλωσόρισε τον Υφυπουργό Υποδομών, ευχόμενος μια επιτυχημένη θητεία. Αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που υλοποιεί ο Δήμος Φαναρίου, τη σύνδεση της έδρας του Δήμου με την Εθνική Οδό Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας, το οποίο έχει άμεση σχέση με τη βελτίωση του οδικού άξονα Πρέβεζα – Ηγουμενίτσα.

Ο Δήμαρχος Φαναρίου παρατήρησε ότι η μελέτη του Υπουργείου για τη βελτίωση της Εθνικής Οδού Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας, φτάνει μέχρι και τον ποταμό Αχέροντα, παραλείποντας το κομμάτι από τον Αχέροντα (οικισμός Μεσοποτάμου) μέχρι και τον κόμβο της Τσουκνίδας, όπου θα γίνει η σύνδεση της Εθνικής Οδού με την έδρα του Δήμου Φαναρίου, το Καναλάκι.

Η παρέμβαση του Δημάρχου Φαναρίου ήταν επιτακτική, καθώς το συγκεκριμένο κομμάτι έχει πολύ μεγάλη σημασία. Έναντι του κόμβου που θα κατασκευάσει ο Δήμος Φαναρίου, βρίσκεται ο οικισμός της Βαλανιδοράχης καθώς και μερικές από τις σημαντικότερες και ομορφότερες παραλίες του Δήμου, όπως το Αλωνάκι, το Αμόνι, η Σκάλα και η Κερέντζα, δηλαδή παραλίες με μεγάλη επισκεψιμότητα.

Ο κύριος Νάστας ζήτησε χαρακτηριστικά να γίνει το «πάντρεμα» των δύο έργων, ώστε να υπάρξει συνέργια με πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα και οφέλη για τον τόπο, όπως η ανάδειξη και η αξιοποίηση του Τουριστικού προϊόντος, στο οποίο βασίζεται σε μεγάλο βαθμό τόσο ο Δήμος Φαναρίου, όσο και ολόκληρη η Ελλάδα.

Ο Δήμαρχος Φαναρίου ζήτησε ακόμη να συμπεριληφθεί στο έργο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ξεχωριστός κλάδος προς Βαλανιδοράχη, στον κόμβο της Τσουκνίδας. Η κατασκευή κλάδου προς Βαλανιδοράχη απευθείας από την Εθνική Οδό, θα επιτρέψει την άμεση πρόσβαση των επισκεπτών του Δήμου στα παράλια, με σημαντικά και μετρήσιμα οφέλη. Ακόμη, θα κάνει πράξη ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της Βαλανιδοράχης, οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να διανύουν σημαντικές αποστάσεις για νε έχουν πρόσβαση στον οικισμό.

Η παρέμβαση του κ. Νάστα απέσπασε την υπόσχεση του Υφυπουργού κ. Μαγκριώτη ότι θα εξετάσει το ζήτημα. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι ένα πλήρες οδικό δίκτυο αποτελεί βασική προϋπόθεση για έναν τουριστικό νομό.

Εικονική ξενάγηση Δήμου Φαναρίου

Η εικονική ξενάγηση του δήμου Φαναρίου αποτυπώνει σε ηλεκτρονική μορφή τον δήμο μας και συμβάλλει στην τουριστική αλλα και την επενδυτική ανάπτυξη της περιοχής μας. Δείτε την ξενάγηση  στην διεύθυνση http://www.dimosfanariou.gr/3d/#

Ο υποψήφιος δήμαρχος

Ο Δήμαρχος
Νάστας Αντώνιος
Δ/νση : Αγίου Δημητρίου 10 , Καναλάκι
Τηλ (26840) 24100 - (26843) 60304
FAX : (26840) 29021

.........


Επιχειρηματίας
Γεννήθηκε στην Λούτσα το έτος 1948 .
Είναι παντρεμένος με την  Θεοδώρα Νάστα και έχει δύο γιους , τον Δημήτρη 28 χρονών και τον Μάρκο 25 .
Είναι απόφοιτος Λυκείου .
Από το 1985 μέχρι και σήμερα Πρόεδρος Δ.Σ. « ΑΧΕΡΩΝ ΜΠΕΤΟΝ Α.Ε. »
Από το 1994 έως και το έτος 1998 διετέλεσε Πρόεδρος κοινότητας Λούτσας .
Διετέλεσε Γραμματέας Τ.Ε.Δ.Κ. Νομού Πρέβεζας το 1994 έως το 1998 .
Την τετραετία 2002 – 2006 διετέλεσε Οικονομικός Επόπτης Επιμελητηρίου Πρέβεζας .
Από το 2006 έως και σήμερα Δήμαρχος Δήμου Φαναρίου .

Ανάπλαση Καναλακίου


Η μελέτη «Ανάπλαση κεντρικού άξονα Καναλακίου από διασταύρωση οδών Αχέροντος με Σουλίου έως διασταύρωση οδών Αγίου Παντελεήμονα με Κύπρου»ανατέθηκε το 2009 από τον Δήμο Φαναρίου και εγκρίθηκε το 2010 από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Αφορά το τμήμα του κεντρικού άξονα του Καναλακίου, που αποτελεί το κέντρο της πόλης. Ο δρόμος είναι ασφαλτοστρωμένος με πλάτος από εννέα έως δεκαέξι μέτρα. Δεν έχουν προβλεφθεί πεζοδρόμια και υπάρχουν μεμονωμένα κάποιες διαμορφώσεις που δεν εξυπηρετούν την κίνηση των πεζών. Η πλατεία έχει πλακοστρωθεί με κυβόλιθους ενώ γύρω της υπάρχουν πεζόδρομοι που παρουσιάζουν έντονη εμπορική δραστηριότητα. Επίσης, η συνέχεια της οδού Αγίου Δημητρίου, παραμένει δρόμος κυκλοφορίας οχημάτων με περιορισμένο πλάτος χωρίς πεζοδρόμιο.
Η πόλη αποκτά την μεγαλύτερη δραστηριότητα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ και κατά την υπόλοιπη διάρκεια του χρόνου παρουσιάζει αρκετή κίνηση, καθώς αποτελεί το κέντρο του Δήμου. Ο όγκος των οχημάτων που δέχεται σε αυτό το κεντρικό τμήμα είναι πολύ μεγάλος. 
Η διαρκής κίνηση οχημάτων και η στάθμευσή τους δυσχεραίνουν την κίνηση των πεζών. Η μονοδρόμηση με την χρήση περιφερειακού δρόμου για την αντίθετη κυκλοφορία συμβάλει στην αποσυμφόρηση του κεντρικού άξονα σε κάποιο βαθμό, όμως η τωρινή κατάσταση συνεχίζει να υποβαθμίζει την ποιότητα κίνησης και κατ’ επέκταση τις εμπορικές και πολιτιστικές δραστηριότητες. Οι πρασιές των παρακείμενων ιδιοκτησιών σε πολλές περιπτώσεις έχουν μετατραπεί σε υποτυπώδη πεζοδρόμια, αποκλείοντας έτσι την απαραίτητη φύτευσή τους.
Για τους λόγους αυτούς αποφασίσθηκε από το δημοτικό συμβούλιο να κατασκευαστούν κάποια έργα ώστε να αναμορφωθεί ο κεντρικός άξονας της πόλης. Με τη μελέτη αυτή προβλέπονται οι απαραίτητες διαμορφώσεις ώστε να αποκτήσει ο δρόμος τις απαραίτητες σύγχρονες προδιαγραφές και την λειτουργικότητα που απαιτείται.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, προκειμένου να αποκτήσει ο δρόμος διακριτούς χώρους κίνησης πεζών-αυτοκινήτων, χρησιμοποιήθηκαν τεχνικές οδηγίες του Υ.Π.Ε.Χ.Ω.Δ.Ε και άλλων τεχνικών οδηγών που αφορούν τα ελάχιστα πλάτη πεζοδρομίων και γενικότερα τις ενδεδειγμένες διαστάσεις των επιμέρους κατασκευών. 
Μερικά βασικά σημεία της μελέτης:
Πεζοδρομείται η συνέχεια της οδού Αγίου Δημητρίου, αφού σύμφωνα με τις τεχνικές οδηγίες το πλάτος της είναι απαγορευτικό για συχνή διέλευση οχημάτων.
Οι συνδυασμοί των πλακοστρώσεων τονίζουν τις νέες λειτουργίες, όπως τους κάθετους πεζόδρομους και τα νέα σημεία αναφοράς. Συγκεκριμένα ως υπάρχοντα σημεία αναφοράς είναι το δημαρχείο και η κεντρική πλατεία. 
Επιπλέον στον κόμβο προς την πλευρά των υπεραστικών λεωφορείων, δημιουργείται ένα νέο σημείο, με την κατασκευή βραχόκηπου ως νησίδα, ο οποίος θα διαμορφωθεί αναδεικνύοντας πετρώματα και φυτά της ευρύτερης περιοχής. Έτσι έχουμε τρεις ελεύθερους χώρους διατεταγμένους σε όλο το μήκος του κεντρικού άξονα.

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται για τις πλακοστρώσεις είναι τσιμεντόπλακες γκρι απόχρωσης διαστάσεων 40Χ40, βιομηχανικό δάπεδο βαρέως τύπου, κυβόλιθοι και μαρμάρινα φιλέτα. Οι τσιμεντόπλακες ως ένα κοινό υλικό αποτελούν την μεγαλύτερη επιφάνεια πλακόστρωσης.
Έμφαση δίνεται στους κάθετους πεζόδρομους με το έγχρωμο βιομηχανικό δάπεδο, το οποίο επίσης χρησιμοποιείται σε σημεία έντονης καμπύλης του πεζοδρομίου, διότι ως χυτό υλικό δεν εμφανίζει κατασκευαστικά - αισθητικά προβλήματα στους αρμούς.
Τέλος με τους κυβόλιθους, οι οποίοι είναι ίδιου τύπου με της πλατείας, επιτυγχάνεται η ένταξη της καινούριας πλακόστρωσης με τις υπάρχοντες επιφάνειες. Τόσο η πλατεία όσο και η οδός Κύπρου είναι πλακοστρωμένες με κυβόλιθους. 
Στην περίπτωση της κεντρικής πλατείας, τόσο οπτικά, όσο και με την μελλοντική της χρήση, προτρέπει στην επέκταση των δραστηριοτήτων και στην απέναντι πλευρά του πεζοδρομίου, δημιουργώντας την εντύπωση πως ο δρόμος διέρχεται «μέσα από την πλατεία», καθώς η έντονη καμπύλη του δρόμου στο σημείο αυτό έντεχνα προϊδεάζει τον διερχόμενο αυτοκινητιστή.
Οι επιπλέον φυτεύσεις γίνονται στα σημεία που υπάρχει η δυνατότητα λόγω διαστάσεων του υπάρχοντος δρόμου. Μελλοντικά όμως, αν στις πρασιές γίνουν οι απαραίτητες φυτεύσεις που προβλέπονται από τον Γ.Ο.Κ τότε ο δρόμος θα αποκτήσει αρκετές επιφάνειες πρασίνου.
Ανάπλαση Καναλακίου Περισσότερα...
a1
a2
a3
a4
a5
a6
a7
a8
a9
b1
b2