Επικοινωνία

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο dhmospargas@gmail.com

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Σύσκεψη στο Καναλάκι με τον Νομάρχη Πρέβεζας Β.Ιωάννου 2/3/2010

Ο Νομάρχης Πρέβεζας κος Βασίλης Ιωάννου επισκέφθηκε την Τρίτη 2-1-2010 το Καναλάκι στο Δήμο Φαναρίου, προκειμένου να παρευρεθεί σε ευρεία σύσκεψη σχετική με έργο «Σύνδεσης του Δ.Δ. Διαμερίσματος Καναλακίου με την Εθνική Οδό Πρέβεζας Ηγουμενίτσας».

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο για την περιοχή, που προβλέπει την κατασκευή δρόμου μήκους 5 χιλιομέτρων και προϋπολογισμού 8.000.000 ευρώ. Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Φαναρίου Α. Νάστας, ο αντιδήμαρχος Ι. Καούρης, ο δημοτ. Σύμβουλος κος Γιάγιας Ε., υπηρεσιακοί παράγοντες και οι εργολάβοι του έργου αλλά και ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Φαναρίου.
Ο Νομάρχης Πρέβεζας δήλωσε μετά το πέρας της σύσκεψης: «Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο για Το Δήμο Φαναρίου, καθώς αφορά την είσοδο Καναλακίου, τη σύνδεση Εθνικής οδού Πρέβεζας με το Καναλάκι, Μέχρι τώρα η έδρα του Δήμου συνδέονταν με την παράκτια ζώνη μέσω αγροτικών οδών, τους οποίους συντηρούσε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση. Αυτός ο δρόμος σύνδεσης ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνος και πολλές φορές το Χειμώνα αποκλείονταν. Εντάχθηκε ένα έργο προϋπολογισμού πλέον των 8.000.000 ευρώ, στα πλαίσια του ΠΕΠ Ηπείρου, η μελέτη του οποίου είχε εκπονηθεί με την επίβλεψη της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας. Το έργο κατασκευάζεται πλέον με την επίβλεψη των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου.
Επισκεφτήκαμε την περιοχή, συζητήσαμε σε ευρεία σύσκεψη προβλήματα που έχουν ανακύψει στη φάση κατασκευής του έργου, με μοναδικό στόχο να συμβάλλουμε και με την εμπειρία των στελεχών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, αλλά και με τη δικιά μας βοήθεια, ώστε να ξεπεραστούν προβλήματα και εμπόδια και να υλοποιηθεί με ταχείς ρυθμούς ένα νευραλγικής σημασίας έργο για την περιοχή. Επισκεφθήκαμε επί τόπου σημεία του έργου και ο ανάδοχος μας υπέδειξε κάποιες δυσκολίες του έργου, ενώ ακούσαμε τις παρατηρήσεις που έθεσε ο Πρόεδρος του ΤΟΕΒ Αχέροντα, που έχουν να κάνουν με τη λειτουργικότητα και του αρδευτικού δικτύου σε σχέση με το καινούργιο δρόμο που διανοίγεται.
Δόθηκαν συγκεκριμένες οδηγίες, βρέθηκαν λύσεις σε πολλά από τα θέματα που είχαν ανακύψει. Δεσμευτήκαμε ότι σε συνεργασία με την Περιφέρεια θα δώσουμε και στα άλλα ζητήματα που έχουν προκύψει τις καλύτερες δυνατές λύσεις. Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε κάπου ώστε να ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα, συμβάλλοντας με την εμπειρία των στελεχών της Ν.Α από παρόμοια έργα.
Ο Δήμαρχος κος Νάστας ευχαρίστησε το Νομάρχη Πρέβεζας για την επίσκεψή του και δήλωσε: «Η παρουσία σας εδώ είναι ιδιαιτέρως τιμητική και είναι πολύ σημαντικό που άνθρωποι σαν και εσάς θέλουν να συμβάλλουν για να φτάσει στη υλοποίηση του ένα μεγάλο έργο. Πιστεύω ότι όλοι μαζί θα το προχωρήσουμε το έργο για να έχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.