Επικοινωνία

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο dhmospargas@gmail.com

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Ικανοποίηση δημάρχου Φαναρίου για ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ

Ο Δήμαρχος Φαναρίου κύριος Αντώνης Νάστας προέβη στην παρακάτω δήλωση σχετικά με την ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων μελετών συνολικού προϋπολογισμού 16 εκ. ευρώ.
«Χαιρετίζουμε με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση την ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων σημαντικών μελετών οι οποίες αφορούν την ωρίμανση δημόσιων έργων υποδομών στην Περιφέρεια Ηπείρου και τα οποία θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ. Μεταξύ των μελετών οι οποίες εντάχθηκαν στο ΠΔΕ είναι και η μελέτη για την κατασκευή Αγωγού διάθεσης του υγρού εκροής της Εγκατάστασης Ηλεκτρολυτικής Επεξεργασίας Λυμάτων Καναλλακίου.

Το εκτιμώμενο κόστος της μελέτης είναι 150.000 ¤ και ο προϋπολογισμός του έργου εκτιμάται στα 2.750.000 ¤. Πρόκειται για μελέτη η οποία είναι απαραίτητη για την ωρίμανση του έργου «Εγκατάσταση Ηλεκτρολυτικής Επεξεργασίας Λυμάτων Καναλλακίου» η χρηματοδότηση του οποίου έχει εξασφαλισθεί από το πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής στα πλαίσια του ΕΣΠΑ 2007-2013.

Αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά η ικανότητα της Δημοτικής Αρχής να εξασφαλίζει τους απαραίτητους πόρους για την χρηματοδότηση και υλοποίηση σημαντικών έργων. Έργων τα οποία συμβάλλουν στην ουσιαστική ανάπτυξη του τόπου μας. Έργα υποδομών με υψηλό αναπτυξιακό και ανταποδοτικό χαρακτήρα, που θα τονώσουν την τοπική οικονομία, θα αυξήσουν την επιχειρηματικότητα τόσο σε Τοπικό όσο και σε Περιφερειακό επίπεδο και θα δώσουν ώθηση στον τουρισμό αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.