Επικοινωνία

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο dhmospargas@gmail.com

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Το Θέμελο και το Μεσοπόταμο επισκέφθηκε ο Αντώνης Νάστας την Κυριακή 24/10/2010

Το Θέμελο και το Μεσοπόταμο επισκέφθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Πάργας , κ. Αντώνης Νάστας, συνοδευόμενος από υποψηφίους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους.
Ο κ. Νάστας περπάτησε στο χωριό και χαιρέτησε έναν – έναν, όλους τους κατοίκους και καταστηματάρχες του χωριού τους οποίους συνάντησε.
Στην συζήτηση που ακολούθησε σε κεντρικό καφενείο του χωριού, συμμετείχε πλήθος κόσμου. Ο Αντώνης Νάστας αναφέρθηκε στα έργα του Δήμου στην διάρκεια της θητείας του και κάλεσε όλους τους παρευρισκόμενους να πάρουν στα χέρια τους το φυλλάδιο της «ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ», να το διαβάσουν και να ενημερωθούν για το τι πέτυχε ο Δήμος αλλά και τι προτείνουμε για τον νέο Δήμο Πάργας.
Αναφερόμενος στο έργο του Δήμου στο Θέμελο, ο κύριος Νάστας τόνισε χαρακτηριστικά την αντικατάσταση των, επικίνδυνων για τη Δημόσια Υγεία, αγωγών ύδρευσης από αμιάντου συνολικού μήκους 2 χλμ. , την αύξηση ισχύος του αντλιοστασίου και την προσθήκη μιας ακόμα αντλίας, έργο που είχε αποτέλεσμα να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα επάρκειας του δικτύου ύδρευσης. Αναφέρθηκε στα έργα ανάπλασης της κεντρικής πλατείας, αλλά και στο σημαντικό έργο με τις συντηρήσεις των αγροτικών δρόμων που επιτέλεσαν οι υπηρεσίες και τα μηχανήματα του Δήμου.
Απαντώντας σε ερωτήσεις των κατοίκων ο κύριος Νάστας αναφέρθηκε σε μια σειρά από σημαντικές μελέτες, οι οποίες μόλις βρεθούν οι απαραίτητοι πόροι θα προχωρήσει η υλοποίηση τους.

 Μελέτη Αποπεράτωσης της επένδυσης στην Πλατεία και κατασκευής Παιδικής Χαράς.
 Μελέτη Περιπατητικής Διαδρομής από το Θέμελο μέχρι το Μορφάτι.
Ένα έργο π/υ 320.000 €
 Μελέτη Ασφαλτόστρωσης του δρόμου από την γέφυρα του Κοκκυτού μέχρι την διασταύρωση Μεσοποτάμου.
 Μελέτη Πλακόστρωσης του Πεζοδρομίου γύρω από την πλατεία.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην κατασκευή νέας Γεώτρησης δίπλα στην υπάρχουσα Δεξαμενή,δυναμικότητας 100 κυβικών την ώρα, με την οποία θα λυθεί οριστικά το πρόβλημα επάρκειας του νερού.
Κλείνοντας την συζήτηση ο κύριος Νάστας τόνισε χαρακτηριστικά, «Ξέρετε πως έχουμε την εμπειρία, την δύναμη και την θέληση, ότι λέμε να το κάνουμε πράξη».

Η περιοδεία συνεχίστηκε με την επίσκεψη στο Μεσοπόταμο όπου ο κ. Νάστας και οι συνεργάτες του, περπάτησαν στο χωριό και, χαιρέτησαν τους παρευρισκομένους κατοίκους και καταστηματάρχες. Ακολούθησε ομιλία του κυρίου Νάστα, την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου.
Στην ομιλία του ο υποψήφιος δήμαρχος Πάργας αναφέρθηκε στο έργο που επιτελέστηκε κατά τη διάρκεια της θητείας του, το οποίο χαρακτήρισε σημαντικό και πρωτόγνωρο για τον Δήμο Φαναρίου.
Αναφερόμενος στα θέματα που αφορούν το Μεσοπόταμο τόνισε τα έργα τα οποία έγιναν στην διάρκεια της θητείας του αναφέροντας χαρακτηριστικά τους δύο χώρους στάθμευσης, οι οποίοι εξυπηρετούν κυρίως τα Τουριστικά Λεωφορεία και τους επισκέπτες του Νεκρομαντείου, την ύδρευση και την οδική πρόσβαση στο Παλιό Χωριό, για το οποίο τόνισε πως πολύ σύντομα θα ξεκινήσει και το έργο της ηλεκτροδότησης του.
Αναφέρθηκε στο έργο της αποχέτευσης των ομβρίων, σε μήκος 500 μέτρων στην πλατεία, το οποίο ξεκίνησε πριν από μερικές μέρες και τόνισε χαρακτηριστικά πως «όπου αλλού χρειάζεται βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη, θα είμαστε πάντα παρών».
Στην συνέχεια της ομιλίας ο κύριος Νάστας παρουσίασε το πλάνο της «ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑΣ» για την ανάπτυξη και την ανάδειξη του Μεσοποτάμου.
Τόνισε πως πολύ σύντομα θα προχωρήσει η πολεοδόμηση της επέκτασης του οικισμού , τονίζοντας πως τα χρήματα που απαιτούνται για την μελέτη πολεοδόμησης, 90.000 Ευρώ, είναι στο συρτάρι του Δήμου, εξασφαλισμένα από το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ.

Αναφερόμενος στην σύνδεση της Εγνατίας με την Εθνική Οδό Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας, τόνισε πως ο Μεσοπόταμος θα είναι η πύλη εισόδου των επισκεπτών του Δήμου Πάργας και δεσμεύθηκε πως, ως η αυριανή Δημοτική Αρχή, θα φροντίσει μαζί με τους συνεργάτες του να φροντίσουν, έτσι ώστε ο Μεσοπόταμος να έχει την εμφάνιση, και όλες τις απαραίτητες υποδομές, για την υποδοχή των επισκεπτών αυτών.
Δεσμεύτηκε να συνεργαστεί με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες για την υλοποίηση έργων ανάδειξης και προστασίας του Νεκρομαντείου και της Εφύρας, δύο από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά μνημεία της Ελλάδας. τους. Έργων τα οποία θα αναδείξουν το Μεσοπόταμο σε βασικό αρχαιολογικό προορισμό της Ηπείρου.

Τόνισε πως σε συνεργασία με την αιρετή Περιφέρεια Ηπείρου, και τον Φορέα Διαχείρισης του Αχέροντα, θα προχωρήσει στον καθαρισμό και την αναβάθμιση, του Αχέροντα και του Κοκκυτού, με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον και θα επιδιωχθεί η κατασκευή υποδομών ελλιμενισμού σκαφών στην περιοχή της γέφυρας της Εθνικής Οδού, υποδομές οι οποίες σε συνέργεια με παράλληλη ανάπλαση της περιοχής και την δημιουργία χώρου αναψυχής, θα αναδείξουν τον Μεσοπόταμο σε ένα από τους πλέον δημοφιλής προορισμούς του Δήμου Πάργας.

Τελειώνοντας την παρουσίαση των στόχων για το Μεσοπόταμο ο κ. Νάστας αναφέρθηκε στην μελέτη και κατασκευή νέας γέφυρας, διπλής κατεύθυνσης στον Κοκκυτό, όπου υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την παλιά στενή γέφυρα και στην προσπάθεια που θα γίνει, σε συνεργασία με την Περιφέρεια , για την ολοκλήρωση του υπάρχον κόμβου της Εθνικής Οδού, με στόχο την ομαλή και ασφαλή πρόσβαση προς όλες τις κατευθύνσεις.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Νάστας παρουσίασε τους υποψηφίους του ψηφοδελτίου του και τόνισε χαρακτηριστικά πως «Όλοι Μαζί μπορούμε να πάμε τον τόπο μας μπροστά. Όλοι μαζί μπορούμε να οδηγήσουμε τον Δήμο Πάργας στην πρόοδο και την ανάπτυξη».

Από το Γραφείο Τύπου
Δημοτική Ενωτική Πορεία
Αντώνης Νάστας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.