Επικοινωνία

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο dhmospargas@gmail.com

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Ομιλία στην Πάργα

Με μια φοβερή ομιλία, ο Αντώνης Νάστας συνεπήρε τις εκατοντάδες κόσμου που είχαν συγκεντρωθεί στην παράκτια ζώνη της Πάργας και απέσπασε θερμά χειροκροτήματα. Ομιλία με την οποία έστειλε μήνυμα ενότητας, μήνυμα ενεργοποίησης όλων των υπεύθυνων πολιτών, οι όποιοι δεν αφήνουν τα πράγματα στην τύχη τους. Μήνυμα διαφύλαξης της τοπικής κοινωνίας, πάνω από κόμματα και προκαταλήψεις, πάνω από συμφέροντα και σκοπιμότητες.

Ομιλία με την οποία έστειλε ουσιαστικά μήνυμα νίκης. Νίκη η οποία δεν θα οδηγήσει σε μια απλή διαχείριση της εξουσίας, αλλά σε αναμόρφωση του Δήμου της Πάργας, με πρόγραμμα και σχέδιο, το οποίο έχει συνταχθεί μέσα από την καθημερινή επαφή με τους πολίτες. Πρόγραμμα εφαρμόσιμο, ρεαλιστικό και όχι ουτοπικό, με σεβασμό στον άνθρωπο και με σκοπό την βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος αναφέρθηκε στα μεγάλα προβλήματα της Πάργας. Στο μεγάλο πρόβλημα της στάθμευσης των αυτοκινήτων και στο κυκλοφοριακό πρόβλημα, όταν το καλοκαίρι η Πάργα πλημμυρίζει από κόσμο. Στην ανάγκη να δημιουργηθούν θέσεις ελλιμενισμού τουριστικών σκαφών ώστε να προσελκύσουμε ποιοτικό τουρισμό. Στην ανάγκη δημιουργίας κυματοθραύστη στο λιμάνι της Πάργας, ένα έργο μεγάλου βεληνεκούς. Στην ανάγκη για ανάπλαση της αγοράς, που αποτελεί την καρδιά της Πάργας. Προβλήματα και ανάγκες που η λύση τους απαιτεί υπομονή και επιμονή, αποφασιστικότητα και τεχνογνωσία. Απαιτεί ανθρώπους που έχουν τον τρόπο και τη δύναμη να τα καταφέρουν, και το έχουν αποδείξει.

«Μόνο και μόνο η Σύνδεση του Καναλλακίου με την Εθνική Οδό Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας, είναι ένα έργο πνοής. Ένα έργο αξίας σχεδόν 10 εκατομμυρίων ευρώ. Το πρώτο μεγάλο έργο του ΕΣΠΑ στην Ήπειρο, το οποίο διεκδικήσαμε, πήραμε, και ολοκληρώνουμε κατά την διάρκεια της θητείας μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Νάστας.

Με τα κατάλληλα έργα υποδομών, με την ανάδειξη της πλούσιας και έντονης πολιτιστικής κληρονομιάς, η πόλη της Πάργας δεν θα είχε μέτρο σύγκρισης, ανέφερε ο κ. Νάστας, καθώς η φυσική ομορφιά της είναι ασυναγώνιστη και γνωστή σε όλο τον κόσμο. Άμεση συνέπεια θα είναι η διεύρυνση της τουριστικής περιόδου και η προσέγγιση τουριστών με αγάπη στην φύση. Παράλληλα, η οργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων θα ενισχύσει την χαμηλή τουριστική περίοδο.

Αθλητικές εκδηλώσεις, όπως η διοργάνωση αγώνων ιστιοπλοΐας και ιστιοσανίδας, αθλητικών εκδηλώσεων όπως η οργάνωση πανελληνίου πρωταθλήματος τριάθλου υπό την αιγίδα του Δήμου Πάργας, για την οποία ήδη έχουν γίνει επαφές με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Τριάθλου. Αθλητικές εκδηλώσεις, οι οποίες θα οδηγήσουν και στη δημιουργία ή ανακατασκευή χώρων άθλησης για τη νεολαία και για όσους θέλουν απλώς να αθλούνται. Χώρων άθλησης, οι οποίοι είναι απαίτηση των αθλητικών συλλόγων της περιοχής.

Ο αγώνας για έργα υποδομών και για τουριστική ανάπτυξη όμως συμβαδίζει με την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων των πολιτών. Ο κ. Νάστας ανέφερε ότι

«κάθε μικρό προσωπικό πρόβλημα αποτελεί μείζον πολιτικό πρόβλημα, και ως τέτοιο το αντιμετωπίζω»,

δίνοντας έτσι τη διάθεση και τον τόνο με τον οποίο θα ασχοληθεί για την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων.

Στο τέλος της ομιλίας, συγκινημένος ο Αντώνης Νάστας από την παρουσία και το θερμό χειροκρότημα του πλήθους, ανέφερε πως η σημερινή παρουσία του κόσμου είναι συγκλονιστική. Πως η σημερινή παρουσία είναι η καλύτερη επιβράβευση των προσπαθειών μας. Πως η σημερινή παρουσία είναι αυτή που γεμίζει με δύναμη και ευθύνη για τη συνέχιση του έργου. Έργου, το οποίο δεν θα απογοητεύσει τους Δημότες. Ευχαρίστησε τον κόσμο θερμά και είπε κλείνοντας, ότι όλοι μαζί θα πάμε τον τόπο μπροστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.