Επικοινωνία

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο dhmospargas@gmail.com

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Επίσκεψη του Αντώνη Νάστα στο Καστρί, το Σταυροχώρι και το Κορωνόπουλο.

Πρώτος σταθμός της χθεσινής περιοδείας, το Καστρί όπου συνοδευόμενος από τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους του Νέου Δήμου αλλά και υποψηφίους των τοπικών συμβουλίων ο Αντώνης Νάστας περπάτησε στο χωριό και χαιρέτησε όλους τους κατοίκους και καταστηματάρχες του χωριού. Στην συζήτηση που ακολούθησε σε κεντρικό σημείο του χωριού, συμμετείχε πλήθος κόσμου. Ο κύριος Νάστας εξήρε την συμμετοχή των νέων ανθρώπων τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «θέλουν να πάρουν τον τόπο στα χέρια τους».
Αναφέρθηκε στις δράσεις του Δήμου στο Καστρί και κάλεσε όλους τους παρευρισκόμενους να διαβάσουν το φυλλάδιο του συνδυασμού για να ενημερωθούν για το τι πέτυχε ο Δήμος αλλά και τι προτείνουμε για τον νέο Δήμο Πάργας. Απαντώντας σε ερωτήσεις των κατοίκων δεσμεύθηκε να εξετάσει, σε συνεργασία με την Αρχαιολογία, το θέμα της πεζοδρόμησης – πλακόστρωσης του δρόμου προς τον Αη Γιάννη, στην Πανδοσία, τονίζοντας όμως πως τα περιθώρια δράσης για την Δημοτική Αρχή είναι περιορισμένα από την στιγμή που σχεδόν όλο το Καστρί έχει χαρακτηρισθεί περιοχή ιστορικού-αρχαιολογικού ενδιαφέροντος. Ο κύριος Νάστας έδωσε ιδιαίτερο βάρος στα αιτήματα των κατοίκων που αφορούν την καθημερινότητα και δεσμεύθηκε για την επέκταση του οικισμού.
Κλείνοντας την συζήτηση ο κύριος Νάστας ευχαρίστησε τον κόσμο για την υποδοχή και την συμμετοχή του στην συζήτηση τονίζοντας χαρακτηριστικά, «Εσείς μας δίνετε την εντολή. Εσείς είστε η δύναμη μας».

Η περιοδεία συνεχίστηκε με την επίσκεψη στο Σταυροχώρι όπου ο κ. Νάστας αναφέρθηκε στο έργο που έχει συντελεστεί, ενώ έδωσε ιδιαίτερο βάρος στα αιτήματα των πολιτών. Μετά από συζήτηση με τους κατοίκους και τους τοπικούς φορείς, δεσμεύτηκε για την ασφαλτόστρωση και τον ηλεκτροφωτισμό του δρόμου που οδηγεί στην εκκλησία της Παναγίας αλλά και την σύνδεση της με τον υπό μελέτη ποδηλατόδρομο ο οποίος εκτείνεται από τις πηγές του Αχέροντα μέχρι την Αμμουδιά. Υποσχέθηκε πως θα εξετασθεί άμεσα το θέμα με την πτώση της πίεσης στο δίκτυο ύδρευσης και θα φτιαχτεί η παιδική χαρά, η οποία φιλοξενεί πολλά παιδιά και γονείς, ιδιαίτερα το καλοκαίρι. Αναφέρθηκε στην σύνδεση της Εγνατίας με το Καναλλάκι τονίζοντας πως μετά από παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής, ο δρόμος θα περνάει περιμετρικά του οικισμού.

Αναφερόμενος στο φλέγον θέμα της Δωδώνης και ανταποκρινόμενος στην αγωνία των κατοίκων τόνισε πως ο Δήμος ήταν, είναι και θα είναι μπροστά στον αγώνα για να παραμείνουν οι εγκαταστάσεις της Δωδώνης στην περιοχή. «Κάναμε τα πάντα και θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να μείνει η Δωδώνη στην περιοχή μας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας την συζήτηση και απαντώντας σε ερωτήματα των κατοίκων για το μείζον θέμα με την υπερχείλιση του Αχέροντα ποταμού, τόνισε πως τα μηχανήματα του Δήμου κάνουν ότι είναι δυνατόν για την αντιμετώπιση του προβλήματος, συμπληρώνοντας πως με τις νέες αρμοδιότητες που θα έχει ο Δήμος με την εφαρμογή του «Καλλικράτη», θα κάνει ακόμα περισσότερα έτσι ώστε να αντιμετωπισθεί οριστικά το πρόβλημα.

Η επίσκεψη έκλεισε με τις ευχαριστίες του Προέδρου του Τοπικού Διαμερίσματος, κ. Χρήστου , ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά πως ο «Δήμαρχος ήταν πάντα στο πλευρό μας και θα συνεχίσει να είναι»


Τελευταίος σταθμός της περιοδείας το Κορωνόπουλο, όπου ο κ. Νάστας περπάτησε στο χωριό και χαιρέτησε τους κατοίκους. Ακολούθησε συζήτηση σε χαλαρό κλίμα. Ο κ. Νάστας ευχαρίστησε τον κόσμο για την παρουσία του και τόνισε χαρακτηριστικά πως θα κάνει εκτενή αναφορά στα θέματα του χωριού στην κεντρική του ομιλία στην Κορώνη στις αμέσως απόμενες μέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.